Vi har sedan tidigare rapporterat om #EA:s "10-dollars-strategi" här, ifall du missat det. Nu talar i alla fall #EA Sports-chefen Peter Moore om att något liknande kan bli aktuellt även för EA:s populära sporttitlar, som exempelvis Madden- och Fifa-spelen.

Det håller skivan i enheten längre, det fördröjer inbyteshandeln och det tillåter mig dra mer nytta av konsumenten under en längre tidsperiod. Även om vi får andrahandsförsäljning, så ser vi det som en möjlighet att öka på den digitala vinsten. Sportspel, eftersom deras nyhetsvärde är tillfälligt, är alltid något som är lockande att byta in. Vi måste bygga affärsmodeller kring att konsumenten byter in det och sedan tjäna pengar på det.

Tänkbara lösningar för framtida EA Sports-titlar kan bli digitala prenumerationer och mikrotransaktioner i olika former, för att pressa ytterligare ett par dollars ur konsumenterna.

Vad är din inställning till den nya EA Sports-strategin?

Om man säljer något man köpt för fullpris; må vara en bil, en tv eller ett spel; varför ska de som producerat varan ha en procentandel på den transaktionen också? Någon tar upp att företagen inte tjänar pengar på hyr-spel, men det är klart de gör. Video... 04/03 Vart är du på väg? Kan du omformulera dessa 3 (tre!) meningar till något man kan läsa? 03/03 Ditt argument håller inte. Om du säljer spelet för nästan samma pris begagnat som för ett nytt spel och din inte nu kommer få dom sålda. Ja om nu den andra personen är beredd att lägga ut nästan samma summa på ett beg. spel som för ett nytt så kommer... 03/03 Jag tror nog att EA är tillräckligt proffesionella för att inse att även de kommer att behöva släppa nya originella titlar då och då. Du kanske har hört talas om Dead Space eller Mirror's Edge? Är ett spel bara innovativt om det inte riktar sig till mai... 02/03 Det finns en andrahandsmarknad för nästa alla produkter men ändå verkar företagen bakom dessa klara sig bra. Varför ska det vara annorlunda för spelutgivare? Jag tror som PcGamer att nyskapande spel kommer från självständiga indieutvecklare där skapargl... 02/03 EA våga satsa på riskabla projekt som de inte vet på förhand kommer sälja x antal miljoner, tror du på fullaste allvar så kommer ske? Nej vill du ha nya spel så är det indieföretagen som gäller, räkna inte med att utgivarna skulle våga satsa pengar i... 02/03 Haha ja du kan ju alltid hoppas på att så sker jag kan å andra sidan mer eller mindre garantera dig att framtidens spel inte kommer vara i närheten lika bra som på min tid sedan om det beror på nostalgi eller att spelen faktiskt var bättre är en annan... 02/03 Öhh...vad snackar du för gojja. Jag läser det du skriver men det finns ingen poäng eller logik. Sluta gnäll på EA, de får inga pengar för andrahandsförsäljningen alls, och i USA är det även stort med uthyrning av spel som inte heller genererar några pen... 02/03 Tänk ett steg längre, vad händer med de som i sin tur vill sälja sitt spel vidare? De lär knappast kunna sälja spelet för nästan samma summa som de själva betalade vilket garanterat gör att många kommer avstå från att köpa spelen begagnade vilket i sin... 02/03 Hur minskar dom värdet för dom betalande kunderna? Dom som betalar och köper spelet nytt lider inte alls. Dom kan välja att utnyttja koden dom får och få gratis DLC. Dom som köper spelen begagnade genererar inga pengar till EA ändå. Dom kan då välja att... 02/03
Skicka en rättelse