Det är i Famitsu vi får en första inblick i #PlatinumGames nästa titel #Vanquish. Titeln bekräftas till Xbox 360 och Playstation 3 med beräknat japanskt släpp under årets vinter. Det utspelar sig i ett nära framtids-scenario under ett krig mellan USA och Ryssland. Du spelar själv en mänsklig soldat, medan fienderna uteslutande sägs vara robotar.

Shinji Mikami menar (enligt NeoGAF:s tolkning) på att anledningen till robotvalet är att inte avskräcka människor som inte gillar att skjuta på människor. Sen kommer det vara ett stort fokus på tempo och hastighet, och även om det finns ett cover-system kommer många möjligheter till närstridsbataljer finnas tillgängliga. Det vill säga att det är en mix mellan regelrätta "cover-shooters" och actionlir med högt tempo. Du plockar inte upp och byter vapen utan dina vapen är en del av din utrustning.

I nuläget ska spelet vara 80 procent klart, och teasern som länkades när vi senast nämnde spelet finns nu inkluderat i vårt filarkiv. Ta dig en titt, för allt i världen.

[video=4550]

Skicka en rättelse