I en UGO-intervju säger #God of War III-regissören Stig Asmussen att han från början helst ville skippa sexscener i God of War III.

Det var... en debatt mellan mig och flertalet av manusförfattarna. Jag sa att jag helst inte skulle vilja ha med det alls. Vad är poängen? Om vi gör det, så måste det ha en poäng.

I slutändan fick dock de kontroversiella scenerna stanna, så länge de kunde motiveras på något sätt av handlingen.

Det handlar inte bara om att det är du som går in där, hittar nåt hörn och har sex med någon. Det är något som guidar dig igenom storyn. Du får information och mer än bara ett fluff-moment.

Asmussen är inte heller speciellt oroad över att skrämma bort eventuella kvinnliga köpare med sexscenerna (om nu inte allt blod och slask vore nog), eftersom, som han säger, "kvinnor gillar också sex".

God of War III släpps exklusivt till Playstation 3 den 19 mars. Den rekommenderade åldersgränsen är 18 år. Håll utkik efter vår recension i början av nästa vecka.

FZ, bestäm er nu, ska det vara ifrågasättande av kvinnors framställning i spel tycker jag det hela rimmar illa med att andra författare antar att kvinnor skräms av blod och slask. :P 05/03 Eftersom porr är ju det som säljer mest i världen förutom vapen då, så är ju det en ypperlig ide. Mer porr å sex åt folket. 05/03 Jag tror inte de kan visa något som man inte har sett någon annanstans, men lite förnuft bakom beslutet är aldrig fel. 05/03 Kratos hade väl ändå sex i 1an å 2an? I ettan va de väl ganska stora antydningar till de i båten...i 2an fick man ju blod när man hoppa ner i badet me 2 nakna tjejer :D va får man i 3an? go trekant å få se de? 04/03 Sex på film brukar vara mellan levande människor, animerat sex är inte lika upphettsande, och jag tror de flesta normala människor finner just animerat sex bara konstigt. Och även i film kan man många gånger ifrågasätta vad sexscenen tillförde filmen. 04/03 Med eller utan sex så är det 18+ på spelet så vad spelar det för roll? När ska sex sluta chockera så jävla mkt? Det år 2010 och folk häpnar fortfarande över en tutte som syns. Otroligt. 04/03 Moralpanik..! Gå tillbaka och spela BFBC 2 istället.. 04/03 tap X for faster penetration 04/03 Om en film har en sexscen så är det knappast någon som skriver om det, men om ett spel har det ja då JÄVLAR ska det skrivas. Och sen är det ju inte ens sex utan nån som smeker någon på armen typ... Wow...!!! Att blodet sprutar, huvuden exploderar och... 04/03 Men titta, en gimmick. Oväntat! 04/03
Skicka en rättelse