Siliconera har luskat fram att #Sony patenterat ett nytt system för degraderande demoversioner av spel. Det vill säga att ett demo över tid mister funktioner, nivåer eller dylikt. Specifika exempel som nämns är att ett bilspel mister nivåer, att actionhjältar får sämre vapen och inte minst att karaktärer eller förmågor försvinner.

Tills du köper spelet det vill säga, då du har möjlighet att sväva där ovanför molnen igen. Patentet menar på att detta system är bättre än vanliga demoversioner just för att spelarna får pröva på hela spelet. Helt enkelt menas på att det ska ge större incitament för att köpa fullversionerna.

Jag köper hela retail än online, slipper man massa trams som det här... 08/03 I byggbranschen så är det iallafall ett slanguttryck för att "täta med silikon". xD 07/03 Är det inte tidbegränsat så skall det vara degraderande. Så varför inte satsa helt på både tidsbegränsad samt degraderande hårdvara med en gång. Konsollen fungerar i 1 till 2 år beroende på vilken modell man köper. Då kan producenterna vara säkra på att... 07/03 Intressant att få nära inpå fullversion som sedan gör en sämre, troligen noteras det väl när det inträffar sådana ändringar. Inte bara hux flux så gör man halv skada. Jag vet inte vad ni andra tycker men det känns bättre att få mer innehåll än ett demo... 07/03 Detta blir man bara arg på.. :( Bättre att göra tvärt om så att folk blir mer intresserade tycker jag 07/03 Tycker det är bättre sätta pengarna på en gemensam torrent-site för alla utvecklare där dom DRM-fritt kastar ut sina spel för 299kr digitalt nerladdningsbara. Skulle köpa många spel utan att ens behöva testa ett demo då(vare sig ett normal eller degrade... 07/03 Vem orkar sitta och köra ett demo i all evighet ? Antingen SUGER demot och då skiter man i att shoppa eller så är demot skitbra och då köper man liret.... Om någion vill sitta och köra demo tills tummarna trillar av, låt dom göra detta, de kommer kommer... 07/03 Jag som tycker man spelar om demo'n för att få ett tycke för spelet, känns idiotiskt om den blir sämre efter en period. Nej tack. 07/03 Detta är ju bara precis vad FADE-systemet som macrovision(?) utvecklade till Bohemias Operation Flashpoint och som även återfinns i ArmA-serien. Givet, det gav sig endast på piratkopior eller folk som modifierade för mycket av sitt originalspel, men med... 07/03 Nej, visst... men detta blir ju i princip samma sak som att ha en timer. Bara löjligt att låta spelaren fortsätta fast med mindre banor, oeffektiva vapen eller dålig aim. Stäng av spelet istället. 07/03
Skicka en rättelse