I en intervju hos bloggen My big fat geek running avslöjar excentriske #Grasshopper-chefen Goichi Suda - mer känd som Suda 51 - att han gärna gör ett spel baserat på film i framtiden. Särskilt intresserad är han av att jobba med filmskaparen Sion Sono, som i Japan är känd för att ha gjort en rad kontroversiella och tankeväckande filmer. Bland annat har han regisserat filmerna Love Exposure och Suicide Circle, som båda uppmärksammats utanför hemlandet.

Jag mötte honom förra året och vi åt middag. Jag berättade för honom hur mycket han inspirerat mig med sina filmer, och han sade "Well, om du är intresserad så kan du göra om min nästa film till ett tv-spel". Så förhoppningsvis är det vad jag gör härnäst, jag vill verkligen att det ska hända!

Utöver detta pratar Suda också om alkohol och sin förkärlek för sake. Men även vin får uppenbarligen tillträde till demonregissörens aktningsvärda strupe, då han berättar en gullig historia om hur han och #Resident Evil-skaparen Shinji Mikami blev karate-fulla och han fick bära honom hem.

Jag måste vara försiktig med vin, dock. Det är en farlig dryck. För ett tag sedan bjöd Capcom in mig och Shinji Mikami till en fest där det fanns massor med vin. Mikami drack så mycket att han mådde jättedåligt. Jag fick bära honom hem!

Om du fortfarande inte fått nog av Suda kan du också spana in nedanstående filmklipp, som i ärlighetens namn är rätt meningslöst men avslutar denna nyhet på ett trivsamt vis.

Nästa Grasshopper-spel blir #No More Heroes 2: Desperate Struggle, och det släpps exklusivt för Wii i april.

Skicka en rättelse