#Microsoft har sedan tidigare fått klagomål från homosexuellt håll om att dessa människor inte fått kalla sig själva vad de vill, eftersom det upplevts som "stötande". Nu är dock uppförandekoden på Xbox Live uppdaterad och hädanefter blir det okej att beskriva sig själv som bög, lesbisk, bisexuell, transa eller straight i sin gamertag. Detta verkar dock vara de enda orden som undantaget gäller.

Den gamla uppförandekoden förklaras hos Major Nelson, där Stephen Tolouse står för snacket.

Sedan släppet av 360-versionen av Xbox Live 2005 tog människorna med ansvar för policyn (jag var inte ansvarig då) ett beslut med goda intentioner, och det var att sänka antalet förolämpningar och missbruk och fult språk - de bestämde sig för att uttryckandet av dina relationer, din sexuella orientering, inte skulle tillåtas i gamertags eller profiler. Då vår tjänst växt - spektakulärt, vill jag tillägga - har den också blivit mycket mer social. Det handlar inte bara om spel längre; det handlar om filmer och om att dela upplevelser med dina vänner. Vi ser verkligen nu genom feedback från vår kundbas och community att folk vill få möjlighet att uttrycka såna saker.

Är de nya möjligheterna något som du lär dra nytta av?

Ja helt sjukt. Denna sexuella frigörelse av episka mått kommer gå till historien som det största sedan Rosa Parks vägrade ge upp sin sittplats på bussen. Halleluja! 11/03 Förstår människor att spel inte bara är underhållning utan också socialiseringsmedel? Det är väl helt sjukt att det inte funnits möjlighet att beskriva sig själv som homosexuell för att det kan uppfattas som stötande? 10/03 Är du dum i huvudet? 10/03 Håller med Nudelsdesign fullt ut. Ska man ens behöva skriva att man är gay i huvudtaget? Det är en tjänst för att spela, inte för att visa för världen att man är så "modig" att man vågar knalla ur garderoben via sin förbannade gamer tag. Folk får vara... 10/03 Gå in på Wikipediaartikeln du länkade till och klicka på "diskussion" så får du lite perspektiv på det hela. Det är bara en fråga om social acceptans, och därför ett ganska vagt uttryck. Det var inte längesedan läkare klassade både nymfomani och bi- och... 10/03 Men zoo-filerna då?:/ 09/03 Å vad äre för fel på en het 17åring? :( 09/03 Det lustig hur pedofili, nekrofili och alla möjliga avföringssex-störningar alltid dyker upp när man diskuterar "SEXUELLA LÄGGNINGAR". Psykiska störningar och sexuella läggningar är inte samma sak. http://sv.wikipedia.org/wiki/Parafili Också ifrån Wikip... 09/03 Förmodligen hade han så liten penis att han var tvungen att ha sex med 6-åringar. :) 09/03 så när hon blev 15 så "ugh, get that grandma out of here! I'm not into milfs" 09/03
Skicka en rättelse