#Call of Duty: Modern Warfare 2 var höstens popularitetsbomb i spelvärlden och färska siffror visar att spelet fortfarande går hem i stugorna. #Infinity Wards Robert Bowling twittrar att 25 miljoner unika spelare har krigat online sedan spelet släpptes den 11 november förra året.

Utan att redovisa siffror förklarar Bowling att de flesta av dessa lirar på Xbox 360, tätt följt av Playstation 3 och till sist pc-upplagan. Siffrorna betyder att Modern Warfare 2 slår #föregångaren i fråga om onlinespelande.

Vid sidan av de hisnande sifffrorna förklaras att ny information om de stundande DLC-paketen, som släpps i vår och inledningsvis [n=36307 blir Xbox 360-exklusiva], är att vänta senare i veckan.

Modern Warfare 2 är alltså duktigt populärt, trots (eller kanske tack vare) de bojkottuppmaningar och kontroversiella beslut som omgärdat titeln sedan i höstas. En månad före premiären [n=35057 meddelades] att pc-upplagan inte får några dedikerade servrar, vilket följdes av hätska bojkottuppmaningar. De minskade inte det allra minsta när det strax därpå förklarades att [n=35287 max nio spelare per lag] kunde spela online. Och så sent som förra veckan [n=36825 sparkades två Infinity Ward-chefer] med buller och bång. Av andra skäl än dålig försäljning, vågar vi tro.

[video=4027]

Skicka en rättelse