Speltid är ett vanligt förekommande mått när det kommer till spelbranschen i nuläget. Borta på GDC utfrågades #2K Games senior producer Denby Grace av Joystiq kring hett eftertraktade #Mafia 2. Speltiden röjdes i samband med frågan kring om det funnits oro för att spelet inte kommer få plats på en skiva, med tanke på den stora mängden material som ska ingå:

Det var det, en gång i tiden. Vi har löst de problemen nu. Inte för att gå in på för många detaljer, eftersom det inte är särskilt intressant, men vi var tvungna att dela upp språken. Vi gör full lokalisering för varje språk, vilket är väldigt ovanligt för ett sandlådespel, men det är något vi känner att vi måste göra eftersom vi har en så stor uppföljning i Europa. Så vi var tvungna att göra det, men engelskan får plats bra. Det är på en skiva. Upplevelsen är femton timmar, så det är inte så dåligt. Men omfattningen är rätt gigantisk, manuskriptet är på ungefär 600 sidor; 160 000 ord; 300 talande karaktärer. Det är gigantiskt, men det få plats på en skiva.

Hur mycket korruption hinner en ensam människa bedriva under femton timmar, kan man fråga sig. Ganska mycket, vågar vi gissa på och har blicken riktad mot framtiden och spelets förväntade släpp till Windows, Xbox 360 och Playstation 3 under årets sommar.

[video=4557]

Skicka en rättelse