#Nintendos geniförklarade speldesigner Shigeru Miyamoto (Mario, Zelda, Donkey Kong med flera) diskuterade nyligen ny teknologi vid en sammankomst där även Industry Gamers närvarade. Enligt sajten ska Miyamoto ha sagt att Nintendo "vill stödja ny teknologi när den kommer ut", vilket isåfall klingar lite falskt med tanke på att Wii inte ens har HD-stöd i dagsläget.

Miyamoto utvecklar sitt resonemang.

Jag tycker inte att det är något fel med fin grafik och om jag är en konsument som har HD-tv så skulle även jag vilja spela mina spel med snygg grafik också. Och jag tror att samtidigt som vi ser att antalet HD-tv-apparater ökar, så kommer vi också se tv-spel och Nintendos spel följa efter i teknologins fotspår. Men vad jag inte tycker behöver vara sant, nödvändigtvis, är att grafiken i sig själv är något som kommer göra spelupplevelsen bättre. Så vi kommer fortfarande fokusera på gameplay, men vi kommer dra nytta av teknologin som kommer ut.

Om det nu är så att Nintendo faktiskt följer tekniken borde en Wii HD - eller något liknande - alltså finnas på lut. Eller vad tror du?

Skicka en rättelse