Utvecklaren bakom onlinerollspelet #Dungeons & Dragons Online, #Turbine Entertainment, säger att nylanseringen av spelet varit mycket lyckad. Numera är spelet gratis att spela, men med möjligheten (för de som inte är betalmedlemmar) att inhandla prylar, färdigheter och liknande via mikrotransaktioner.

Bland gratisspelarna hävdar också Turbine nöjt att "en stor del" av dem använder sig av mikrotransaktionsbutiken. Många spelare, hävdas det, spenderar till och med mera pengar på spelet nu än de gjorde innan spelet blev gratis. Antalet betalda prenumerationer har dessutom ökat med 40 procent.

Har du testat Dungeons & Dragons sedan det blev gratis, och vad tycker du isåfall om det?

Absolut, inget fel med att spela i US. Vad jag menar är att vi som spelar på Europa-servrarna går en långsam död till mötes när vi inte får in "nytt blod" genom den nya Free 2 Play modellen. Jag hoppas verkligen att det blir möjligt att flytta sitt kont... 17/10 Visst, kör man på det europeiska servrarna så är det ju som vilket annat MMO som helst, men det är ju fritt fram att spela med jänkarna och det är det ju många som gör. Hyfsat mycket aktivitet är det också och det är inga problem med att hitta grupper. 17/10 Jag har spelat DDO sedan release och jag älskar det. Tyvärr så är det bara gratis att spela på US servrarna. Men jag tror att Turbine har kommit på ett vinnande koncept mellan prenumeration och microtransaction. Fler utgivare lär nog följa denna modell. 17/10 Varför säger han att han hatar små transaktioner då, och inte bara att han hatar transaktioner, om det var det han syftade på :P 16/10 Nej, han säger att han hatar microtransaktioner. Han kanske hatar att betala stora belopp ännu mer! :P 16/10 Spelar också dagligen och är mycket nöjd. Funderar på att skaffa lite extra poäng för att låsa upp munk-klassen, eller kanske Favoured Soul. 16/10 Spelade det förut men slutade för jag kunde inte föreställa mig att betala per månad för det. Nu spelar jag det varje dag sen det blev "gratis". Har alltid gillat DDO då klasserna har mer innebörd än att t.ex rogue är bara skada. 16/10 Spelar det just nu. Ganska roligt spel som är lite annorlunda än vad jag förväntade mig från ett MMO. Verkar vara lite snålt med zoner/"dungeons" men gratis är gott :D 16/10 Det du säger är alltså att du hatar att betala små belopp och att du hellre betalar stora. Ok... 16/10 jag hatar microtransaktioner... tack, det var allt för mig 16/10
Skicka en rättelse