#Microsoft-chefen Aaron Greenberg intervjuades nyligen av Game Informer, och där säger han sig vara övertygad om att Xbox 360 kommer att klå Playstation 3 försäljningsmässigt i år. Samtidigt tror han - liksom de flesta andra - att senaste månaden gått i #Sonys favör eftersom PS3 Slim nyligen släpptes.

När NPD släpper September-siffrorna senare idag så är vi helt övertygade om att Playstation 3 är konsolen som sålt flest enheter denna månad. Detta är ärligt talat ingen överraskning för oss eller analytikerna som följer denna industrin, eftersom det är normalt att se en kortsiktig försäljningsökning efter att ny hårdvara och prissättning introducerats på marknaden. Vad jag kan säga är att vi är fortsatt säkra på att Xbox 360 inte bara kommer sälja bättre än PS3 detta kalenderåret, utan också under hela denna konsolgeneration.

Som om inte ovanstående vore nog för att sätta igång en hätsk "debatt" mellan Xboys och Sonytards världen över så passar Greenberg också på att inflika att Sony minsann fortsätter förlora pengar på varje maskin de säljer, och han frågar sig om detta verkligen är en hållbar affärsmodell som den japanska elektronikjätten för.

Konsolkriget fortsätter alltså... ta betäckning i skyttegravarna! Och till er som vill kommentera: Var snälla mot varandra!

Sorry Microsoft. Supportade Sony genom att köpa en slim för några veckor sedan. :/ Dock bara för exklusiva titlar. Multiformatspel köps i första hand på Sexbox. :) Word! 19/10 Vad gäller ljudvolymen så skulle jag nog säga att jag tycker Xbox360 ("Jasper") och Playstation 3 ("Classic"), som är de modeller jag har haft att jämföra, har liknande ljudvolym bortsett från DVD/BD-läsarna. Xboxens DVD-läsare låter nämligen MYCKET (i... 19/10 Inte för att vara en fanboy men... Betalar jag gärna, en bra online tjänst och det kostar ändå bara 50kr/mån som inte är speciellt mycket. Tycker att än så länge så är det för dyrt för att köpa, ungefär som det var för DVD innan, men det kommer väll att... 19/10 Har köpt en ny hårddisk till ps3 ,320 gig för 600 kr, MS specialbyggda 120 gigs hdn som säljs separat kostar drygt 1000 kr, det säger ju en del om MS, låt inte folk få köpa vilken storlek och märke som helst på en större hd, tvinga folk att köpa våra... 18/10 Tycker inte PS3 är tystare och att den har bättre grafisk kvalité än Windows konsol. Men det andra håller jag med om så nog kommer 360 bli en billigare konsumentprodukt medan PS3 blir för de som vill satsa lite i längden. 18/10 Oavsett om PS3 kommer ikapp 360 eller inte så är Sony ändå stora förlorare i marknadsandelar när man jämför med förra generationen spelkonsoller. PS2 hade en total dominans, den krossade båda XBox och Nintendo GC. Just nu ligger Sony sist och har minst... 18/10 Playstation 3 är bättre i det mesta. *Ingen månadskostnad för att spela online. Microsoft tar 550 spänn per år! *PS3 har bluray-spelare. *Bättre prestanda. *Mycket tystare än Xbox360. *Bättre grafisk kvalitet. Så därför köpte vi en PS3:a när vi köpte... 18/10 Känns lite som om Xbox är mer för kids och tonåringar medan PS3 är för vuxna, jag iaf använder extrafunktionerna som den har utöver spelen, som mediabox helt enkelt. Yngre människor bryr sej inte om sånt och vill bara spela, då är Xboxen billigare. Man... 18/10 Ja inte så förvånande men tids nog ska ni se så kommer PS3 gå om alla. 18/10 Har aldrig antytt att deras spekulationer kring framtiden eller nuet är fakta, även om de använder(vilket inte nämns hos gamasutra) samma gissningar för hårdvaruförsäljningen så står där att de glatt korrigerar siffrorna när ny information dyker upp,... 18/10
Skicka en rättelse