Livstidsavstängning från Xbox Live blir resultatet om #Microsoft upptäcker att du kör en olaglig kopia av #Forza Motorsport 3 eller #Borderlands innan spelens officiella släppdatum på fredag. Det säger i alla fall företagets Stephen Toulouse, som twittrat följande:

Oroa er inte, alla som köpt ett tidigt exemplar löper ingen risk. Rent allmänt så är det bara att spela vidare om du har ett kvitto. Det är illegitima kopior vi slår till mot.

Ni som alltså kommit över ett exemplar tidigt av butiker som fuskat med släppdatumet behöver alltså inte bli oroliga. Likaså är det ingen fara om du kommit över ett recensionsexemplar - en så kallad promotion-skiva som exempelvis vi på FZ får i god tid innan butiksdatumet.

Japp... Microsoft är alltför snälla. Även om de upptäcker något och anser att de inte bör reparera den så skickas den tillbaka. Och då reparerar man den själv. Enkelt. 21/10 Ja, för att Microsoft förtjänar ju varje dollar de kräver... Förstår de som piratkopierar. 21/10 jag har spelat ett spel på pc online innan det släppts i butik och fick frågan "who are you?" på en server med andra folk inte bra alls, troligtvis var det det utvecklarna som spelade. 20/10 klart man kör original 20/10 Har ändå aldrig förstått vitsen med att ha xboxen uppkoppladad mot internet. Klart man ska ha den flashad i vilket fall som hellst, då kan man köra backups. Garanti spelar ingen större roll när den går ut redan efter ett år oavsett om du har flashat ell... 20/10 Jag hade för mig att om blev påkommen med att ha flashat sitt Xbox360 så innebar det livstids ban från Live. Ser inte vari skillnaden ligger från denna policy från det som alltid gällt. 20/10 Har precis samma erfarenhet som Du. De fåtal jag känner till som har piratspel m.m. ligger klart över medelinkomst och kan definitivt betala för sina spel. Det blir vi som i slutändan betalar för de piratkopierade spelen också. 20/10 jag flashade ju mitt pga att jag inte lirar online :D hade dom haft lite vettigare regler så kanske jag skulle betalat för spelen istället, men det är ju inte så intressant att betala för ett medlemskap för att spela ett spel jag också betalat för. hade... 20/10 Det är exakt det sistnämnda som gör att man inte borde börja piratkopiera till att börja med. Eftertankens kranka blekhet, osv. osv. Tjingeling. 19/10 Personligen skiter jag i om jag blir bannad, jag spelar aldrig på live i alla fall och uppdateringar kan man få på samma vägar man hämtar spelen. Men det är väl jobbigt för dom som blir bannade kanske. Men å andra sidan kostar inte en arcade speciellt... 19/10
Skicka en rättelse