Kotaku har snappat upp att #Yakuza-skaparen Toshihiro Nagoshi inte alls är något fan av #Rockstars #Grand Theft Auto-serie. Trots vissa likheter mellan de båda serierna är GTA ingenting som Nagoshi försöker efterlikna, och i ett spelforum delger han sina tankar om GTA-serien. Bland annat tycker han att spelen är moraliskt tvivelaktiga.

Jag var säker på att någon någon gång skulle göra ett spel som det här. Personligen, eftersom jag anser att man bör tänka på vilket inflytande spel har på människor, så skulle jag aldrig ens komma på tanken att göra ett spel som detta. Men på grund av de moraliska betänkligheterna i detta spelet tycker jag att vi ska ha en hälsosam debatt. I spelande, om du gör ett val, så får du en reaktion, och detta är den mest stimulerande formen av medium, tycker jag. Därför kan man också fråga sig om det kanske också är det farligaste mediet... Men det beror nog på vad du skapar, kanske.

Kan det finnas något problem med väldigt öppna spel som exempelvis GTA-serien där spelarna kan välja att göra lite som de vill? Eller är vuxna människor tillräckligt mogna för att själva avgöra vad som är passande för dem?

Vad tycker du?

Skicka en rättelse