#Microsofts satsning på externa hd-dvd-spelare till Xbox 360 tvärdog när formatet [n=23708 kastade in handduken] i kampen mot blu-ray för drygt ett och ett halvt år sedan. [n=23889 Spekulationerna] kring en satsning på blu-ray ser nu ut att få luft under vingarna - externa blåstrålespelare kommer enligt Microsofts vd Steve Ballmer släppas.

Well, jag vet inte om vi behöver bygga in blu-ray - du kommer kunna köpa blu-ray-spelare som tillbehör.

Det korta uttalandet kommer i en videointervju med Gizmodo och ska kanske tas med viss försiktighet. Företagets pressavdelning förtydligar att den nuvarande satsningen på högkvalitativt videomaterial görs via strömmade tjänster. Rörande framtiden (alltså blu-ray-spelare) ger man i nuläget ingen kommentar.

bitraten för rippad 1080p ligger runt 10 000 kbps. Mellan 9k och 14k oftast. Sen fixar ju Silverlight 1080p på under 4.8Mbps också, men där är det väl tveksamt om det ska få kallas 1080p. (www.smoothhd.com) 22/10 Ser hellre att dom väntar med Blu-ray till Xbox 3 (aka Xbox 1080) 22/10 Gränsen för media på blu-ray är 48Mbit/s och de flesta filmer ligger lägre (under 40Mbit). Förstås kommer strömmat material aldrig ha samma bitrate, men det går att få rätt bra bild även med lägre bitrate. Det är en kompromiss mellan bandbredd/kvalite.... 22/10 Varför inte, blir den billig så blir nog några 360 ägare nöjda, men den lär nog inte storsälja, folk som verkligen satsar på blu ray film har nog eller köper nog hellre en lite dyrare kvalitets blu ray spelare. Själv nöjer jag mig att köra blu ray film... 22/10 Bättre att köpa ps3, har inbyggd bluray, snyggare,bättre och tystare. 22/10 Jag tänker nu på Sega-cd, undrar på? 22/10 Strömmat material i alla ära, men att strömma en 1080p-film i kvalitet motsvarande Blu-ray är omöjligt för de allra flesta, då Blu-ray har en maximal dataöverföringshastighet på 54 Mbit/s. 22/10 Håller inte riktigt med. Min Xbox låter mindre än min eee1000H. Tycker den ser helt okej ut =) Jag har inte handlat några extra mojänger. Varför ska man ha det undrar jag? Använder inte personligen Facebook eller Twitter, men det är väl bra för de som... 22/10 Varför skulle jag göra det deras HDCP är ju Fucked up 22/10 X-Box = Fail. Låter som en rostig skördetröska, ser ut som en plastig förvaringslåda från Ikea, kostar i dagsläget mer än en ps3 efter att du inhandlat massa externa mojänger du behöver för att få samma klass, lägger nu in en massa skit som Failbook och... 22/10
Skicka en rättelse