I en åldersmärkning av brittiska BBFC (via Eurogamer) får vi reda på mer om innehållet i kommande #Grand Theft Auto 4-expansionen #The Ballad of Gay Tony. Spelet får 18-årsmärkning i engelska butiker på grund av våld, sex och fult språk.

BBFC skriver i sitt utlåtande att en del svordomar visserligen får förekomma redan vid 15-årsmärkning, men att det i åtminstone fyra scener förekommer såpass ovårdat språk att ungdomarnas öron skulle trilla av om de hörde det. Även de sexscener spelet innehåller bedöms olämpliga för minderåriga. Karaktärerna är visserligen påklädda och själva akten "döljd" men det är tydligen inte tillräckligt för att stackars ungdomar inte ska ta skada. Kvinnliga spelare kan dock glädja sig åt att "full frontal male nudity" visas i en scen, vilket säkert är trevligt för de som tänder på polygoner.

The Ballad of Gay Tony släpps exklusivt till Xbox 360 den 29 oktober. 1600 Microsoft-poäng (cirka 200 kronor) får du betala för homosexuelle (eller glada?) Tony. Verkar han vara värd det?

Mer specifika spoilers kring olika scener bjuder BBFC på, för den som vill.

Skicka en rättelse