Dedikerade servrar må låta totalt osexigt, men de senaste veckorna har ämnet debatterats flitigt och hätskt. Det var när #Infinity Ward [n=35057 meddelade] att pc-versionen av #Modern Warfare 2 får klara sig utan stöd för dedikerade servrar som debatten tog fart, och #Dice [n=35062 talade snabbt om] att man minsann tänker fortsätta ge onlinekrigande pc-kramare vad de vill ha.

I ett färskt blogginlägg utvecklar producenten Gordon van Dyke ämnet. Han skriver lite kort om nackdelar med alternativa lösningar och går i punktform igenom hur det kommer fungera i #Bad Company 2. Det sistnämnda når butik i början av mars nästa år.

[video=3824]

Tack till WeeaseL för detta #nyhetstips!
Nice Dice 27/10 Så varför kan vi inte få denna funktionalitet på konsollerna för? Server browser och hyrda servrar vore <3 27/10 DICE vinner Infinity Wards kunder genom att enbart använda sunda förnuftet, tänk så det kan bli. Jag vet i alla fall vilket spel mina pengar går till. Det börjar på "Battle" och slutar på "field". 27/10 Tycker de e bra av dom att gå ut me de här som dom gör. De ger inte bara dom publicitet utan kan få andra spelutvecklare att följa deras tankebanor. 26/10 Har inte så mycket erfarenhet, borde inte skriva något, slutar direkt... 26/10 niiiiiiiiiice love ya dice! kommer köpta BC2 direkt på steam, kör första nu på xboxen sjukt skojj :) 26/10 Tycker ändå trailern såg rätt så Battlefieldig ut. När det handlar om huruvida det är konsolligt eller inte lär väl innehållet (server-browser, dedis, modd-möjligheter etc.) och inte gameplayet avgöra i det här fallet. Serien har ju aldrig varit speciel... 26/10 Trist att dedicated servers blivit nån slags särskild feature. Hoppas verkligen inte fler spel börjar ta efter Modern Warfare 2 och Operation Flashpoint Dragon Rising. Trailern såg förresten riktigt bra ut... förutom då att spelaren rörde sig som en rob... 26/10 Har aldrig varit med i en sån intensiv match som den där! xD 26/10 All information man kan få innan spel släpps är ju positivt, skönt att höra att de kör med dedikerade servrar. Speltillverkare som knappt släpper någon information sitter ofta inne med info som de inte vet hur den kommer tas emot, kolla bara på infinity... 26/10
Skicka en rättelse