Japanska finanstidningen Nikkei skriver (via Gamespot) att #Nintendo tänker släppa en ny version av supersuccén Nintendo DS. Den nya varianten ska enligt uppgift få större skärmar (fyratumsskärmar) och släppas i Japan redan i år för priset 18900 yen - det vill säga drygt 1425 svenska kronor.

Nikkei är en ytterst trovärdig och respekterad källa och man kan vara ganska säker på att deras uppgifter inte är helt gripna ur luften. Nintendo har dock inte själva kommenterat artikeln ännu, varpå vi åtminstone för stunden placerar denna nyhet i facket "rykten".

Skulle du vara intresserad av en DS med större skärmar... om den nu är på väg?

Om du ska snacka ner en produkt kan du ju iallafall motivera vad som är meningslöst? Som det ser ut nu så är ju ditt inlägg om något meningslös.. 28/10 Hoppas iallafall att den inte blir lika meningslös som DSi 28/10 Spelar det någon roll? Ingen emulator kan ju göra så att spelen som är gjorda för en skärm med högre upplösning funkar 100% på en skärm med mindre... 28/10 den kommer att kosta 2200 kr i sverige. 28/10 Varför inte?! Det är fail att tycka NDS är fail ;) 28/10 Ja, det vore kanske något! Det skulle vara bättre än vad det är nu i alla fall! Jag håller datormusen i höger hand, jag använder burköppnare för högerhänta, jag klipper med en högersax, men att rita och skriva med höger hand, där går gränsen =) 27/10 Jag förstår vad du menar nu, jag provade även att hålla i min DSi och imitera hur GTA Chinatown Wars spelades. Det blir ju helt omöjligt nästan om man ändå väljer att försöka köra stylus med vänster hand. Krångligt nog att spela som högerhänt när man... 27/10 Det är det att man måste hålla i konsollen med höger hand när man ritar/skriver, vilket gör så att det är omöjligt att använda styrkorset! Det är även jobbigt att hela tiden behöva pausa spelen så att man kan ta fram pennan för det går inte att hålla i... 27/10 Jag har inte stött på några allvarliga problem. Vad kör du för emulator egentligen? 27/10 Zelda: Phantom Hourglass bör ju gå bra iallafall, likaså Professor Layton och Ace Attorney/Phoenix Wright-spelen. Vilka spel är det som inte fungerar för dig? Som högerhänt så är jag inte direkt insatt i problemet. De spel du spelar med knapparna enbart... 27/10
Skicka en rättelse