Ett av modeorden i spelbranschen i år har varit "cloud gaming" där lokal hårdvara byts ut mot serverparker som renderar spelet åt dig och istället bara skickar bildinformationen. Tjänster som OnLive och Gaikai har fått den mesta uppmärksamheten och enligt uppgift betatestas de för fullt. Xbox Live-chefen för Europa, Jerry Johnson, tror dock inte att tjänsterna slår igenom på bred front på många år.

I det långa loppet kommer spelindustrin att bli bättre på strömmande teknologi men just nu tror jag inte att det kan konkurrera med upplevelsen en lokal konsol kan erbjuda.

Vidare säger att det förmodligen är oundvikligt att gå åt det hållet men det kommer inte att ske i den närmaste framtiden.

Bildsignalen + Indata från mus/tangentbord kan väl inte kräva så stor bandbredd? 29/10 MS gör ju inte bara xbox, dessutom skulle de haka på om det skulle bli en hitt. 29/10 Riktigt häftigt! 29/10 Tror inte riktigt att du förstår den teknik som ligger bakom det här. Checka: http://www.onlive.com/ Kolla hur snabbt trailern laddas och i vilken kvalité den är i. Helt sjukt. Får sjukt hög framerate också. 28/10 Skillnaden är att dom kör det på dedikerade servrar, inte hemma datorer som är seriekopplade ;) 28/10 Ingen som tänker på hur många datorer det skulle krävas för att köra tex crysis för 10000 personer samtidigt? 28/10 Håller med Jerry här, hur fan de än gör kommer en lokal konsol eller PC ge en bättre upplevelse. För att strömma t.ex. Crysis på snyggaste grafikinställningarna i 1920x1080 och 60 FPS med acceptabla fördröjningar över en lina på 2 Mbit (vilket de hävdat... 28/10 Jag tror stenhårt på det här, men samtidigt tror jag att om det ska fungera så behövs det ändå konsoler så man kan spela offline vid de tillfällen då en nätverkskabel grävts sönder etc.. Alltså att man köper en slags konsol, varpå man sen kan välja om... 28/10 Med tanken på att hela världen kör på ADSL idag så har de lite chans att lyckas... men så fort upplandnings hastigheter i kommande ADSL tekniker skruvas upp då kommer vi se de tjänster att explodera.. 28/10 Är ju inte svårare än att dom hakar på isåfall och börjar sälja sina spel via en sån tjänst. Så rädsla handlar det säkert inte om. Tror själv det kommer dröja innan tjänsten finns i var gamers rum. 28/10
Skicka en rättelse