Efter ihärdiga rykten tidigare i veckan är det nu bekräftat att #Nintendo kommer att släppa en större version av sin bärbara konsol DSi. Den nya modellen har i jämförelse en nästan dubbelt så stor skärm, 4,2 tum närmare bestämt, och kommer inte att vara en ersättare utan ett komplement till den tidigare modellen som lanserades för mindre än ett år sedan.

DSi och DSi XL i jämförelse

I Japan kallas nyversionen DSi LL och kommer att kosta ¥20,000 ($220). Den släpps i Europa under namnet DSi XL under första kvartalet 2010 och om färgarna blir samma som i hemlandet kommer du att kunna välja mellan mörkbrun, vinröd och naturvit.

Alltid bra med större skärmar, dock ska de fortfarande erbjuda en bra batteritid. Jag tänker då inte betala för en bärbar enhet med skabbigt liten skärm, det har jag redan mobilen till ;) 30/10 Tror det är samma låga upplösning så den kommer nog att bli lite grynig, citera mig inte på det bara. Men som påpekats är den nog tänkt för de som faktiskt kan behöva en större skärm. Jag skulle vilja ha en DSLite i den vinröda färgen ändå, inte alls... 30/10 lol håller mig fortfarande till den allra första DS modellen, den kan ju spela spelen så. 30/10 Ja, om du bränner på med max ljusstyrka så räcker den bara 5-6 timmar. Jag har dock aldrig använt mer än den lägsta till mitt DS, någonsin. Länk finns i texten ovan. 29/10 Jag köpte typ nyss en DSi och är nöjd! Frågan är om denna XL-version kommer ha samma "låga" upplösning som övriga DS? Eller om dem byggt in högre upplösning med en bildprocessor (scaler). Om inte så tror jag bilden kommer bli väldigt grynig, återstår... 29/10 Tror ja läste d på Kotaku att den hade 4-5h batteritid, Min pspgo klarar av runt 5h spelande vilket också är på tok för lite. men ja kan inte hålla med om att den är 3ggr så lång som pspgo, skulle gärna vilja se en länk på att den har 15h batteritid.... 29/10 Jag har själv ägt både en 1000 och 2000 och föredrar min go väldigt mycket mer. Dels för vikten och storleken, sen skärmen som har bättre färg och är skarpare bild (mindre skärm fast lika upplösning), och sen tycker jag att ergonomiskt sätt så är go myc... 29/10 Vad har du för referens när du skriver att batteritiden är usel ? Den är ju typ tre gånger så lång som till PSP Go. Den ser ut att hamna mitt imellan DS och DSi. (Bättre än DSi och sämre än DS för att vara exakt.) 29/10 Inte en gång till. Kan inte Nintendo sparka igång Gameboy igen? 29/10 nu får den väl ännu sämrebatteritid än innan... 29/10
Skicka en rättelse