Hos Kotaku förklarar #Activision att hett efterlängtade #Call of Duty: Modern Warfare 2 är designat för att väcka avsky mot terrorism.

Infinity Wards Modern Warfare 2 innehåller en djup och gripande handling där spelarna får bemöta ett terrorhot som hotar att kollapsa hela världen. Spelet inkluderar en intrig involverandes ett uppdrag som utförs av en rysk skurk som vill sätta igång ett globalt krig. För att kunna besegra honom så infiltrerar spelaren hans inre cirkel. Scenen [där oskyldiga civila mejas ner] är designad för att väcka avsky mot terrorism.

De som upplever scenen som stötande eller obehaglig kommer dock kunna skippa den, då den är frivillig. Modern Warfare 2 släpps den 10 november till Xbox 360, pc och Playstation 3. Är du redo?

Riktig bra ide och kunde bli en bra mod. Fast nu har ju IW tagit bort möjligheten att modda, så där sprack den. Men skriv det på engelska i IW's forum så kanske dom snor din idé till nästa version dom ska göra. Då kan konsolerna spela det. 03/11 Nu hänger jag med, jag tror nog att du är något på spåren. Det kunde bli lite coolt om alla är civilklädda som sagt. Lite katt och råtta-lek. För att inte göra det för svårt borde det finnas någon enstaka detalj som gör att man kan känna igen den andra... 03/11 OK, vi byter ut "undercover" mot "civilklädda", jag fick bara idéen ur tomma intet ... så, det finns nog brister i den. Men, du har rätt i att om man ser ut som militär/polis så skulle terroristerna få det alltför lätt (även om det är så IRL). 02/11 Har jag förstått dig rätt så tycker du att jag måste först sätta mig och sondera hela PC-marknaden på kontroversiella spel innan jag kan utrycka mig om det spel som hela debatten handlar om? Det låter inte särskilt logiskt. Klart man kan diskutera en... 01/11 Jag ser att du går mer på magkänsla än logik. Kanske dags att fundera klart och ta ställning till fler spel än att helt plötsligt börja debattera ett specifikt spel. Speciellt när utgivaren vill nöta in spelet i folks medvetande innan spelsläppet. Det... 01/11 Njae, jag har inte bestämt mig än vad jag tycker om det. Svårt att veta när man inte spelat det. Men om man utgår från det man fick se i klippet så tyckte jag att det kändes olustigt. Speciellt då man satt folket i en situation man väl känner igen och... 31/10 Om det nu är frivilligt (kanske rent av går att hoppa över sekvensen) att skjuta någon när man spelar som frihetskämpe i MW2. Hur ser du på t.ex. andra spel som Oblivion och lönnmördaruppdragen? Eller spel i allmänhet där man kan skjuta sina kamrater... 31/10 Jaha, du mäter mediets kvalité genom att se vilken nivå forumtrådar angående mediet har. Då förstår jag hur du tänker. Jag såg till mediet som sådant, inte forumtrådarna. 31/10 För er som inte följt med i debatten handlar det inte om att vi får se civila dödas vilket som sagt gjorts i många spel, även MW1. Skillnaden här är att ett uppdrag har målet att du är en av terroristerna med målet att dödar så många civila som möjligt... 31/10 Man måste väll inte skjuta ner civila på den banan? man kan ju bara sikta på folk :) man bestämmer ju själv när man ska avlossa ett skott eller inte, så man kanske bara kan gå runt och inte skjuta på någon? Ska iaf bli ett roligt spel, får hoppas det... 30/10
Skicka en rättelse