När Disney sent omsider valde att utannonsera #Epic Mickey officiellt så berättar de också att spelets släppdatum är satt till hösten 2010. Den Wii-exklusiva titeln utvecklas av legendariske speldesignern Warren Spector som tidigare stått för klassiker som #System Shock och #Deus Ex med flera. Spector kommenterar spelet såhär.

Musse är en äventyrlig och oregerlig mus. Jag vill lyfta fram hans personlighet, placera honom i en skrämmande värld och sammanbinda hans livliga karaktär med tv-spelare världen över. I slutändan bestämmer varje spelare för sig själv vad det är som gör Musse häftig.

Handlingen verkar minst sagt originell och låter inte alls som något Disney brukar göra. Kaninen Oswald är inte bara sagofabrikens allra första tecknade figur, han är också (i spelet) härskaren över världen Cartoon Wasteland - en plats där pensionerade och bortglömda gamla Disney-figurer hamnar. Lite av en hemsk soptipp full med föredettingar, med andra ord. Oswald är också avundsjuk på Musse Piggs till synes eviga popularitet, och när Musse av misstag råkar klampa in i Oswalds deprimerande skuggvärld tar också spelet sin början.

Spector avslutar med följande halvfilosofiska uttalande.

Genom att placera den okynnige Musse på en okänd plats och be honom göra val - att antingen hjälpa andra seriefigurer eller gå sin egen väg - [så] tvingar spelet spelarna att ta konsekvenserna för sina handlingar. I slutändan måste spelarna fråga sig själva "vilken slags hjälte är jag?", och varje spelare lär komma fram till ett eget svar.

Är du sugen på det minst sagt annorlunda Epic Mickey?

Skicka en rättelse