I en Andriasang-artikel skyller #Nintendo-chefen Satoru Iwata den nersaktade Wii-försäljningen på företagets oförmåga att fortsatt släppa attraktiv mjukvara. Och på att de ännu inte hittat "the next big thing". Inte heller verkar prissänkningen ha hjälpt till att hålla tågan uppe.

I spelbranschen är det svårt att återhämta sig då man tappat farten. Försäljningen återvände till en viss nivå tack vare prissänkningen, men den [försäljningen] nådde inte de nivåer från förra året vid denna tidpunkt. Vi insåg att det skulle bli svårt att sälja tillräckligt för att återhämta oss från den undermåliga prestationen under årets första halva. För att nå [20-miljonersmålet] behöver vi sälja en ganska stor kvantitet, men det är en siffra vi offentliggjort efter att vi känner att vinden börjar vända åt rätt håll igen.

Värt att notera är att Wii fortfarande är den konsol som säljer klart bäst världen över, trots att försäljningen alltså saktats ner något från föregående år.

Från några filmer? Knappast. 01/11 Klart att Nintendo tappar på dåliga spel. Bara Wii sports t ex som är dom riktigt bra spelen till konsolen. 31/10 Nej, vgchartz är INGEN trovärdig källa (http://www.gamasutra.com/php-bin/news_index.php?story=18919). Sluta använd vgchartz påhittade fantasisiffror som snyggas till lite godtyckligt när de riktiga (http://www.npd.com/corpServlet?nextpage=corp_welcome.h... 31/10 Det där tycker jag är ett föråldrat synsätt på konsoller av idag, då dom är mer som en multimediamaskin och liknar mer en dator än en konsoll. Valmöjligheten borde finnas, den som vill spela med handkontroller gör det, dom som vill kunna spela med tange... 31/10 Det är den sidan du tänker på, ja 31/10 Jag gissar att det bara finns 55 miljoner japanska teens. Marknaden är mättad. :P 31/10 Dom låter ju vad som helst gå igenom kvalitetskontrollen FÖR FAN! har ni ens sett vad det finns för spel till DS och Wii? Cheerleader spel, Ballett spel för tjejer i mulle meck stil i drösor, herremingud dom begraver sig själva!. 31/10 Är det vgchartz som är helt opålitligt eller? Det var ju en diskussion tidigare om en site som man inte kunde lita på. Var det vgchartz? 31/10 Nä men vem som helst kan se att de är precision i kontrollerna till skillnad från Wii. Som ja sa, de började ljus för Wii, nu planar de ut och PS3 och 360 ökar att sälja. Hur ska Wii bli räddad av att folk som redan köpt de dammar av dom? Det behövs mer... 30/10 Det kommer väldigt få titlar till PS3 också vilket förvånat mig väldigt mycket, men dom få som kommer är ju för det mesta rätt bra kvalitet på! Vad jag läst så är det på grund av komplicerad programmering till PS3 som det kommer så få spel till PS3. 30/10
Skicka en rättelse