Andra kvartalets finansresultat visar både positiva såväl som negativa saker för #Sony, rapporterar Eurogamer. De senaste tre månaderna har 3,2 miljoner Playstation 3-enheter sålts, att jämföra med 2,4 miljoner under motsvarande tidsperiod förra året.

Samtidigt ökar dock förlusten för Network Products & Services Division - divisionen där Playstation-märket och dess produkter återfinns. Nästan 59 miljarder yen (drygt 4,6 miljarder SEK) går denna del av Sony back med under de senaste månaderna. PSP-försäljningen tappade också en aning från 3,2 till 3 miljoner sålda enheter, och även Playstation 2 minskar med ungefär 600 000 enheter till 1,9 miljoner sålda.

Spelförsäljningen till PS3 och PSP ökade måttligt medan försäljningen av PS2-spel minskade med över hälften till 11,1 miljoner. Det rapporteras också att Sony som helhet (det vill säga hela företaget) gjorde en förlust på 32,6 miljarder yen, med andra ord drygt 2,6 miljarder svenska kronor.

PS3 FTW! 02/11 Va? Det finns fyra stycken PSP. En orginal psp, två slim och en go.. 02/11 Nja, tycker det finns en hel del att göra där, brukar bowla lira biljard, arcade spel, flyga flygplanet, köra minigolf, spela kort medmera och ibland bjuda in playstation vänner till lägenheten för lite ostörda samtal. Numera så kommer det rätt så ofta... 01/11 Det enda som fattas är ju bara att home blir någorlunda roliga och kommer ur beta stadiet nångång. :) Annars känns det rätt torftigt att lunka runt där imo. 01/11 Det känns inte riktigt normalt, först så säger Nintendo att dem har tappat fart i sin försäljning samtidigt som Sony går ut med att dem har fått ökad försäljning. Som den Playstation Fanboy jag är så måste jag säga att det gläder mig att Sonys konsol... 01/11 Ingen som sagt att Nintendo går minus...De har sin Wii som var smöret på brödet, innan de förlora efter super nintendo, då de nästan var ute ur leken...Men Nintendo går bra för sin enkelhet samt sina äldre godingar i spel...I mitt eget tycko tror jag... 31/10 Playstation -4,6 miljarder SEK Nintendo +4,6 miljarder SEK Ja det är verkligen synd om Nintendo :up: 31/10 Finns flera MMO som är på G. Free realms, The agency och ff14 online är väl de som just nu är tillkännagivna. Alla ska komma 2010 vilket inte är helt fel. 31/10 Jo men ps3 ska ju få ett final fantasy mmo ju :) Men som andra säger, när ms lägger ner 360 för 720 kommer väl förmodligen ps3 fortfarande leverera? Fast nu går det ju så bra för 360 så ms kanske fortsätter utveckla det efter den nya generationens konso... 31/10 Nej det lär inte göra så mycket om dom förlorar lite på ps3, förr eller senare så blir det + i kassan även på konsollavdelningen när produktionskostnaden och komponenterna är billigare för ps3an, tänk också vad Sony kommer tjäna på Blu ray framöver, om... 31/10
Skicka en rättelse