Den föredetta #Midway-anställde producenten John Vignocci berättade i senaste månadens Giant Bombcast att det inte alltid är utvecklaren som vill lägga till flerspelarläge, utan att det ibland kommer krav uppifrån. Vignocchi använde #Stranglehold som ett exempel där han menar på att teamet unisont skulle velat skippa läget totalt.

Det var den sämsta delen av spelet, och det var något som den exekutiva ledningen hade sagt, "Det här måste vara med i spelet.", och ingen ville det, och det blev som det blev. Det är något varje spelutvecklare måste ta sig igenom.

Att tvingas utveckla någonting som hela teamet står helt emot kan inte vara helt lätt. Potentiellt kan det sänka chansen att flerspelarläget blir bra, men även att mindre resurser kan läggas på enspelarläget - även om det inte är en enkel linjär ekvation. Vad tror du om detta? Hur förändrar detta spelens möjligheter?

När problemet fortfarande är högaktuellt? Gör du något annat än att klaga på varje tråd du är inne i? 04/11 Onödigt att sitta och försvara val kring utvecklingen av ett spel som redan släppts, passerat och glömts bort. 04/11 Så "varje" spleutvecklare måste ta sig igenom detta? Har har tydligen aldrig hört talas om Illwinter Games......... Vilket inte är så konstigt:p Väldigt få som har... 04/11 Så funkar tyvärr inte världen, beställare av alla de slag får alltid för sig att "det är nog lugnt om vi kommer med den här ändingen/begäran" eftersom de sällan har inblick i processen. 04/11 Jag håller med om att multiplayer känns onaturligt påklistrat i många fall. Men det faktum att en utgivare beter så på det viset - så till den grad, när *hela* teamet stretar emot - är dock något jag höjer lite på ögonbrynen över. Det är rent "ministers... 04/11 Själv har jag hellre ett välgjort SP-only spel än ett spel där för mycket resurser las på ett dåligt MP läge. När det tvingas in ett MP läge kan det bara bli katastrofalt. 04/11 Ja, detta larv med att varenda spel måste ha multiplayer börjar bli störande, det finns alldeles utmärkta multiplayer-only spel, då kan det gott få finnas singleplayer-only spel oxå... 04/11 Vem är överraskad, ledningen vill få bra reviews och många recensenter idag ger spel sämre betyg bara för att spelet inte har multiplayer även om spelet och konceptet inte passar i multiplayer form. Var ju ett jävla gnäll kring bioshock från många håll... 04/11
Skicka en rättelse