I en intervju i tidningen Edge avslöjar #Codemasters-chefen Gavin Cheshire att han inte alls är något fan av #Sonys PSP.

Jag var själv en av de som köpte en PSP eftersom jag alltid tänkte, eftersom den har en bättre skärm än Ipod, att jag skulle kunna göra mer med den. Men det var ett så korkat meningslöst slöseri med utrymme; bara att få in saker på den var löjligt. Det var [konsolens] fall. relativt sett gjorde inte Codemasters så dåligt ifrån sig [kommersiellt] med F1 PSP. Men angående framtiden så tror jag de har - well... nej.

Även praktfloppen PSPgo får sig en släng av skopan, då Cheshire anser den vara på tok för komplicerad för vanliga användare. Han ger bland annat ett exempel från en annan Codemasters-chef som tvingades ringa kundsupport bara för att klara av vissa grundläggande grejer.

PSPGo är en härlig apparat. Riktigt smart - men vår Senior VP köpte en dagen som den släpptes och har ett bra exempel, eftersom han tvingades ringa en kundsupportlinje bara för att lyckas göra några grundläggande grejer. Han tvingades ladda ner sin mjukvara igen och göra en omedelbar firmware-uppdatering, och så ser konsumenternas erfarenheter ut. Sony har helt enkelt inte gjort det rätt. Saker som det där kommer få människor att lämna den ifred.

Samtidigt som PSP får stå i skamvrån så öser Cheshire lovord över Iphone, vilket kan vara en antydan om att #Apples format kommer få ännu mer Codemasters-titlar i framtiden.

baserat på vad? 17/03 God of War: Chains of Olympu är en anledning och den räcker och blir över. Sen kan man spela FF7 och 8 och diverse kult klassiker som Fade to black, ja jag vet att dom inte är plattforms exklusiva dom flesta funkar på PS3 också men PS3 finns ingen anled... 17/03 PSP är väl en av Sonys små misstag. När jag själv hade en så spelade jag bara NES/SNES-spel på den... kändes ju mindre vettigt. 16/03 Bara att inse att iPhone/iPod Touch är nästa stor spelplatform för mobilt spelande. 16/03 Tänkte sälja min PSP 2000 men den är så bra som webbradio och lyssna på nedladdade nyheter. Jag har inte hittat någon bättre och har då ändå N5800 och SE P1i. På PSP hör man dialogen bättre helt enkelt (Musik låter dock som på alla andra pytteapparater)... 16/03 De kanske kan ställa upp med en alldeles egen liten produkt istället? 16/03 F/\CK CODEMASTERS (fast jag elskar nora av deras spel ;) t.ex GRID som är BÄSTA SPELET !!! Det är liksom BF BC2 !!! :DDDDDDDDDD) oj sry , jag ville säga att bara "Jgames RLZ on PSP" och kanske flera till... p.s. det ända som ångrar mig är ingen stöd för... 16/03 PSP är grymt bra att ha för de som är av en äldre målgrupp och vill spela on the go eller bara lyssna på musik eller se på film. Klart intressantare spelutbud än DS. Men i PSP2 vill jag ha en till analog spak och en MYCKET bättre webbläsare! samt inbygg... 16/03 Om det är något som du verkligen stör dig på så rekommenderar jag att göra en tråd om det hela i synpunkter & förslag (http://www.fz.se/forum/?id=55)-delen på forumet. 16/03 Tack för svaret, hoppas att de fixar till det så snart som möjligt. 16/03
Skicka en rättelse