I en Joystiq-intervju säger #Remedy-anställde Matias Myllyrinne att det till största del beror på spelarna hur pass mycket extramaterial som kommer skapas för #Alan Wake.

Jag tror det kommer bero mycket på publiken, men självklart vill vi - om vi är framgångsrika - göra en stor "Säsong 2", kan man väl kalla det, vid någon tidpunkt. Just nu har jag inte tillåtelse att berätta exakt vad vi gör detta året. Men vi kommer släppa mer än ett kapitel i år.

Liksom Robbie Bach tidigare sagt kommer Alan Wake likna en tv-serie på så vis att berättarstrukturen är uppbyggd episodvis, och uppföljande episoder (DLC) är alltså planerade efter huvudsläppet. Samtidigt lär alltså antalet episoder avgöras av hur populärt spelet blir, vilket trots allt låter ganska logiskt.

fan ännu mer DLC. 18/03 Jag lirar inte tillräckligt mycket på min xbox för att det ska vara värt att köpa en hårddisk till den. Det ska till ett jävulskt DLC om det ska hända. 17/03 PRefekt, finns inget bättrer än att veta att du ska få mer Singelplayer-del till grymma SP-spel. Finns inget värre än att sitta i månader och undra om du ska få veta något mer om huvudpersonen/storyn eller om du måste vänta på en uppföljare... Länge lev... 17/03 Jag har inga problem med DLC eller digital distrubition, bara att de snackar för mycket DLC innan spelen är släppt. Ett välgjort DLC förlänger spelglädjen. Men när de redan 2 månader innan de släpper spelet börjar prata massa DLC eller som i Assassins... 17/03 Fearnox: Rock Band har släppt song pack och Rockstar släppte Liberty City Stories med både the Lost and Damned och the Ballad of Gay Tony. Känns inte riktigt som att distributionsvägarna bör läggas i fokus. kihmari: Varför skulle de inte börja göra DLC... 17/03 Tycker visserligen att DLC mjölkningen börjar bli lite väl mycket nu, det snackas DLC innan spelen är ens är släppta. Men det där med att låser bort folk som inte har internet till sina konsoller köper jag inte riktigt. Det är 2010 och internet finns... 17/03 Kasst och kasst ? http://www.metacritic.com/games/platforms/xbox360/kameoelementsofpower?q=Kameo elements of power 17/03 Jo men kolla Kameo elements of power som skulle kommit på N64 från början och till slut vart ett kasst 360 spel... utvecklingstid behöver inte betyda möe... Men greedy episode strategy där man låser bort alla som inte har internet till sina konsoler är... 17/03 Kommer bli så jäkla coolt! Släpp spelet nu!! 17/03 Yesss... Vad i helvete, ni har haft 7 år på er nu. Borde ni inte ha kunnat slänga in det i själva SPELET istället? Känns ju som att dom satt och lirade Monopol halva utvecklingstiden. 17/03
Skicka en rättelse