I en osedvanligt öppenhjärtlig intervju säger amerikanske #Nintendo-chefen Reggie Fils-Aime att företaget behöver hjälp av tredjepartstillverkare med hardcore-spel för Wii.

Faktum är att vi vet att vi tillverkar superbt innehåll för yngre konsumenter och vi vet att vi har grymt innehåll för casual-spelarna, men vi vill också ha fantastiskt material för de mer aktiva spelarna som älskar Metroid eller Zelda men som också vill ha något som till exempel Bioshock 2. Och vi är medvetna om att vi inte skapar den typen av innehåll själva. Vi är inte bra på det och det är inget vi fokuserar på. Vi vill ha den typen av material på vår plattform, så vi behöver uppvakta tredjepartsutvecklare och uppmuntra dem till att göra denna typen av spel.

Samtidigt är det ju ingen hemlighet att just vuxen-titlar har en tendens att sälja ganska knapert till Wii, vilket också är en bidragande orsak till att de lite tuffare spelen sällan utvecklas till formatet. Enligt Fils-Aime bör utvecklarna dock ha i åtanke de höga utvecklingskostnaderna till Xbox 360 och Playstation 3, och att det faktiskt inte är någon självklarhet att deras spel ska gå jämnt upp även på dessa format.

Utvecklare älskar att skapa tekniskt avancerade och visuellt bländande vackra spel, men faktum är att inte allt det materialet säljer exceptionellt väl heller. Se på de senaste NPD-resultaten. Jag vet inte hur mycket som investerades i ett spel som Dante's Inferno, eller hur mycket som investerades i Bioshock 2, men om de där försäljningssiffrorna är de bästa de kan klara av på en månad - och det sedan kommer sjunka snabbt - så kommer inte de här spelen att betala sig.

Äger man bara en PC så är man ingen hardcore-gamer då man missar alla hardcore-spel och bara lever på förenklade portningar :P OnT: Om Nintendo verkligen skulle vilja ha lite "hardcore"-kunder, dvs folk över 9års ålder, så börja med att släppa Golden... 19/03 "Avgörandet ligger hos konsumenten. Vi vill inte tvinga rörelsekänsligt spelande ner i halsen på dem [spelarna]. Så för shooter-fansen som säger "Du vet, jag gillar vad ni gör med rörelsekänsligt spelande, men jag tycker om att spela med DualShock", så... 19/03 Nintendo kanske borde släppa en konsol som är bra som kan vissa bra grafik och ha mer normala kontroler så man slipper fäkta i luften lite random för att få rörelse i spelet. 19/03 du kan va skit! Skämt och sido, inse att smaken och behoven är olika istället (shock!!!)... :up: 18/03 Precis vad jag tänkte. hehe. "jag är hardcore Wii" lol 18/03 nintendo kan bara inse att dom är skit istället (förutom super mario och mario kart spelen). Fattar inte hur så många kan slänga pengarna i sjön o köpa wii... 18/03 Äger man en konsol så är man inte en hardcore gamer. 18/03 Äger man inte alla 3 konsolerna är man väl fan ingen hardcore-gamer? ;P 18/03 Det är väl skitbra att det finns maskiner som har olika funktioner/målgrupper, vill man ha en multimedia maskin så köper man en PS3, vill man lira party och familjspel så köper man en Wii. Jag tror oxå att hardcore gamers vill ha bättre grafik än vad... 18/03 Varför göra en hardcore-konsol när man kan göra en multi-konsol ? Som alla kan spela på, precis som han efterlyser. Men som alla andra säger här också, så har nog det seglat iväg för länge sen för just Wii:n. Det skulle vara en Wii HD då, som skulle kun... 18/03
Skicka en rättelse