#Massive Entertainment har ett massivt onlinespel på gång och man söker medarbetare till det än så länge hemliga projektet. I går utlystes tre jobb med anknytning till ett MMORPG, alltså ett storskaligt rollspel. Företaget bekräftar att ett MMO-lir är på gång men utöver den informationen tiger man som muren.

- Vi kan inte säga någonting alls, säger Massives PR Manager Martin Hultberg till FZ. Utöver det som går att utläsa av jobbannonserna kan jag inte bekräfta något.

Kan du säga något om när vi får veta mer om projektet?

WiC - blott småmassivt.

- Nej, det skulle bara bli spekulation. Den informationen ligger en bit in i framtiden, det gäller alla framtida titlar.

Massive [n=28833 köptes] av franska #Ubisoft för ett år sedan. Ett par dagar efter affären [n=28971 antydde] Ubisoft-chefen Yves Guillemot att framtiden för Massive innehöll MMO-spel i undergenrerna strategi och rollspel. Ubisoft har vid tidigare tillfällen viskat om att man gärna gör MMO av den välanvända och ständigt expanderande Tom Clancy-franchisen.

Massive Entertainment bildades i Malmö 1997 och har i dagsläget 120 anställda. Studion debuterade med det hyllade strategispelet #Ground Control år 2000 och det har följts upp av de likaledes hyllade RTS-titlarna #Ground Control 2 och #World in Conflict.

Tack till LimStift för detta #nyhetstips!
Skicka en rättelse