I en Gamesindustry-artikel säger analytikern Michael Pachter att han fått information från #Visceral-chefen Nick Earl om att #Electronic Arts är sugna på att testa en helt ny modell för sina demos. Enligt Earl är tanken att låta spelarna betala för större demos - vilket också skulle vara ett bra sätt för företaget att mäta ett spels eventuella popularitet. Ju större antal som betalar för demot, desto större chans att ett fullständigt, boxat spel släpps.

Earl avslöjade en strategi om att släppa premium downloadable content (PDLC) som en produkt för försäljning innan släppet av en paketerad vara. PDLC skulle säljas för mellan 10 till 15 [amerikanska] dollar via Xbox Live och Playstation Network, och skulle i grund och botten vara ett jättelångt speldemo, i stil med Battlefield 1943. Ett fullständigt paketerat spel följer kort därpå efter PDLC-släppet, med standard-prislapp. Earl anser att PDLC-släppet begränsar riskerna med att slutföra och marknadsföra den fullständiga paketerade versionen, och [det] fungerar också som ett lågkostnads marknadsföringsverktyg.

Pachter verkar däremot inte ha fått information om ifall dessa demonstrationer skulle bygga på innehåll som också finns med i butiksutgåvan, eller om det rör sig om exklusivt demo-material. Han tippar dock på det senare, och något annat vore ju högst märkligt. Han säger att det låter som en "utmärkt strategi". Vad säger du?

Jag använder inte droger. Spel för dig är underhållning, spel för industrin är en marknad och marknad drivs av efterfrågan. När efterfrågan kan styras med lagar har industrin uppnått sitt mål. 25/03 Hahaha det är alltid lika roligt att läsa sådana här fördummande ideer från företag. 1. EA står inte för Electronic arts om det var det ni trodde. Nope utan, Eclectic Assfuck! 2. Ni som gnyr över hur EA behandlar er och era plånböcker, enkel lösning,... 24/03 Nu får ni fan i helvete ge er EA, inte nog med att ni släpper halvfärdiga spel i princip hela tiden, nu ska ni ta betalt för demon? Önskar verkligen jag kunde bojkotta skiten men nu släpps sportspelen jag vill ha av EA och de äger bioware... 24/03 Nog för att det är en helt befängd idé.. Men det värsta är att det kommer finnas dumjävlar som faktiskt kommer att betala för dem.. Vilket gör det till en win/win situation för EA. *suck* 24/03 Tragiskt! Själv har jag väntat på BF43 men nu hoppar jag över! Kommer aldrig att köpa ett spel från EA längre. BF43 plockar jag hem från nån piratsida! 24/03 Detta är larvigt. Lite som om jag skulle fundera på att köpa ny bil hos BMW, och de ska ha 10-20% av nybilspriset för en längre provkörning innan köp! lycka till med det. Enda sättet att rättfärdiga det är givetvis om man får dra av priset man betalat... 24/03 Umm... jag... ergh... FY FAN VILKA JÄVLA SVIN DOM FÅR INGA PENGAR AV MIG NÅGOT MER DRA ÅT HELVETE ERA FUCKERS!!! Så, nu fick jag ur min ilska, tack o hej. 24/03 Ea... ffffffuuuuuu 24/03 Hur många gratis demo kommer finnas kvar när de väl infört betalning på deras "ickedemo" versioner av PDLC's? Jag skulle våga påstå att ett demo är ett PDLC. Du tankar hem ett demo i form av DLC innan spelet är färdigt. Eller hur?! Som jag skrev tidigar... 24/03 F A I L ... Säger inget mer!.. 24/03
Skicka en rättelse