I en intervju med CVG har #Ubisofts animation director Jan-Erik Sjovall att utgivaren har förlorat "så många Prince of Persia-spelare till God of War", men att de är hoppfulla kring ett återtåg i samband med det kommande #Prince of Persia: The Forgotten Sands.

När vi gör frågeformulär och vi frågar, 'vad spelade du förr?" så är svaret 'Prince of Persia'. 'Vad spelar du nu?' 'God of War'. 'Skulle du spela Prince of Persia igen?' 'Nej, det är inte tillräckligt svårt'. Så tanken med Forgotten Sands är att vi försöker få tillbaka vår gamla målgrupp, men därutöver att nå ut till en ny målgrupp.

Anledningen tror Sjovall är delvis animationerna i God of War - och då framförallt dödsanimationerna. De har däremot inte planer på att skapa ett lika brutalt spel som God of War, utan försöker skapa någon form av sammanhang som får spelare att känna att 'Yeah, jag vill spela det där spelet'.

I maj släpps spelet till Windows, Xbox 360, Playstation 3, Wii, DS och PSP. Glöm nu inte att filmen innehar äkta strutsar.

Skicka en rättelse