I en IGN-artikel svarar #Sonys John Koller på #Nintendos nyutannonserade 3DS genom att fråga sig om de bärbara spelarna faktiskt ens vill ha äkta 3D-grafik. Från Sony-håll satsar man i alla fall endast på 3D-grafik för Playstation 3, och alltså inte via PSP.

Vårt 3D-fokus just nu är på konsolen. Det finns mängder med möjligheter för 3D på Playstation 3. Intresset från återförsäljare och publisher-håll är vansinnigt stort. Vi vet att vi har en hit med 3D på PS3 och vi kommer koncentrera våra ansträngningar på det området. Jag tror det återstår att se vad Nintendo kan göra med 3D på en bärbar maskin. Efter att ha varit med i den bärbara branschen ett tag så tycker jag det är ett intressant drag, men jag undrar åt vilket håll de ska gå åt sett ur en demografisk synvinkel. Åtta- och nio-åringar som spelar 3D känns inte riktigt realistiskt med tanke på var en del av våra marknadsundersökningar befinner sig just nu.

Vilka tror du kommer få rätt i slutändan, Nintendo eller Sony? Man kanske bör hålla i åtanke att Sony-gliringarna åt Nintendo-håll var ganska tuffa vid PSP-lanseringen också, då DS beskylldes för att vara en gimmick som inte alls skulle hålla i längden.

Skicka en rättelse