Det talas flitigt om alla uppföljare på uppföljare respektive nya intellektuella varumärken i spelbranschen. #Sonys senior vice president Michael Denny talade på Develop Liverpool idag, och berättar om sina tankar kring nya titlar.

Det har vart mycket diskussioner i pressen angående utifall vi som en industri har råd med eller kan stötta de stora investeringar nödvändiga för att producera, marknadsföra och stötta nya intellektuella varumärken. För mig är svaret glasklart, kort och gott, vi måste stötta skapandet av nya IP:s för att överleva som en industri. Konsumenter kräver nya saker. Om vi vill fortsätta vara relevanta på en marknad med ökande konkurrens, så måste vi fortsätta producera nya erfarenheter.

Han fortsatte med att säga att nya varumärken är hjärtat i branschen, och att Sony kommer fortsätta stötta detta. Som avslut menar han på att de har en ansenlig mängd nya varumärken på gång, och nämner bland annat #Heavy Rain som ett exempel på innovation.

Vad anser du, hur snabbt skulle marknaden stagnera om inga, eller väldigt få, nya varumärken skulle anstorma våra älskvärda spelarsjälar?

Visst det låter bra att dem stöttar nya varumärken men det får inte bli för många nya. Då kan det bli så att alla försöker få ut sina spel före alla andra men gör istället ett dåligt spel. Fattar ni? :) 06/11 Så du har alltså inte spelat några xbox 360 spel? 06/11 Hur kommer det sig att titlarna fortsätter att sälja? Det gäller samma sak för filmindustrin. Jag ser gärna många uppföljare än nya spel. MEn visst det behövs nya varumärken men uppföljare är lika bra! För det är ju dom som oftast säljer? 06/11 Nej, SONY behöver nytt varumärke. Eller snarare, något som håller i tiden som Halo eller Gears of War. Jag hoppas att God of War blir deras räddning 06/11 Jag applåderar och hoppas på många spännande titlar från Sony. Har redan fått avnjutit ett flertal AAA titlar som är nya IP på PS3. Stort plus och hoppas de vågar fortsätta med detta. 06/11 Bra attityd, även om man nog kan säga att det är få distributörer som motverkar innovation nuförtiden. Till och med EA har ju skärpt till sig. 05/11 Är själv en person som tröttnar rätt så snabbt på spel om det inte har något som får de att stå ut från andra titlar. Heavy Rain verkar vara just en sådan titel och även om jag är väldigt sugen på Alan Wake så är jag nog mer sugen på det spelet trots... 05/11 Han har rätt tycker jag! En, högst två uppföljare och sen är det dags att hitta på något nytt! 05/11 säger att det är bättre med få bra varumärken, än massa dåliga :P 05/11
Skicka en rättelse