Om du oroat dig att framtida Fifa-spel ska baseras helt på Natal- eller Move-styrning till Xbox 360 respektive Playstation 3, så kan säkert denna intervju lugna dig. Här säger #Fifa World Cup 2010-producenten Simon Humbler nämligen att framtida fotbollstitlar från #Electronic Arts endast lär använda Natal och Move för diverse "minispelsinslag".

Alltid när nya tillbehör kommer ut så funderar vi över vad det skulle kunna bidra med till fotbollsupplevelsen. Jag tror det svåraste med Sonys kontroll, som har likheter med Nintendo Wii-kontrollen, är att den typ av fotboll du kan tillhandahålla via denna inte är speciellt autentisk. Som man kan se från vår Wii-version så är spelet betydligt mer arkad-aktigt, med de stora gesterna och rörelserna. Jag tror att det kanske finns en annorlunda upplevelse där som väntar på att bli upptäckt, men personligen tror jag det är svårt att integrera det i vårt fotbollsspel. Vad man möjligen skulle kunna göra är att lägga till minispel för straffar och liknande, men utöver det är jag osäker på vad man skulle kunna göra.

Fifa-spelen till Xbox 360 och Playstation 3 kommer fortsätta som vanligt alltså, om Humbler får som han vill. Tycker du att detta är positivt, eller skulle du hellre se mer integrerat rörelse-stöd även i dessa versioner av Fifa-spelen?

Skicka en rättelse