I samband med att PS3-firmwaren på torsdag uppdateras till version 3.21 stryks möjligheten att köra andra operativsystem på #Sonys konsol. Alla PS3-modeller som är äldre än Slim-varianten som lanserades i höstas har kunnat köras under exempelvis Linux, men snart är det alltså slut med det. Icke närmare preciserade säkerhetsskäl sägs ligga bakom.

Om du absolut vill att din konsol ska fortsätta höja stämningen med en doft av pingvin kan du helt enkelt låta bli att uppdatera den. Fast ett par funktioner kommer då försvinna: det går inte att logga in på PSN, mjukvara och bluray-skivor som kräver firmware 3.21 fungerar inte och visst kopieringsskyddat material på medieservrar blir otillgängligt.

Uppdateringen släpps den 1 april. Vi förbehåller oss rätten att avpublicera denna nyhet och låtsas som att den aldrig existerat om det visar sig att någon på Sony luras i förtid.

En liten varning för uppdateringen: Jag tog och uppgraderade min maskin igår ändå och idag så har systemet fryst tre gånger och spontant startat om minst en gång. Just nu kommer jag inte ens åt systeminställningarna. Då jag inte vet om det är relaterat... 05/04 avaktar och ser vad som händer innan jag uppdaterar inget viktigt med den firmvaren och online kan man köra ändå med proxy 03/04 se på det positiva med en eventuell hack av maskinen: Riktig Mediacenter Köra spel från hårddisken utan skiva! Emulatorer! Tycker de skulle göra så man kan använda allt det utan att behöva hacka maskinen. skulle jag gärna betala för. 31/03 Det jag skrev ovan om en höna av en fjäder och att det kanske är dags för Sony att börja oroa sig handlar mer om att Sony skiter fullständigt i alla som köpt PS3 för Linux möjligheten och var bland de första att skaffa sig en PS3. Alltså de som villigt... 31/03 Mår fan illa av alla som säger "vem bryr sig?"! Hur kan man tänka så??? Vem fan vill bli av med features man betalat för? Hur kan ni ärligt bry er mer om att PS3 inte ska bli knäckt så man kan spela piratspel på den. Det enda det möjligtvis skulle kunna... 30/03 Jo, Sony sitter säkert och gråter i fosterställning av skräck nu. Precis som han säger så är det inte lätt ett "hacka" maskinen på det sätt han gjort det. Om han börjar släppa "egna" firmwares så lär ju det ju knappast vara lätt att köra in dom. Han kan... 30/03 Det Sony nu har gjort är att se till att personen som lyckades "hacka" delar av deras skydd (och är själva anledning till att de nu går ut med att ta bort stödet för Linux) nu verkar bestämt sig för att på allvar knäcka PS3 samt att han (som jag också... 30/03 April April.. 30/03 Hur många tror du använder Bitlocker i Windows 7? Tycker du att man ska slopa denna bara för att en liten del som köper Windows använder denna funktion? 30/03 Detta borde vara tillräckligt för att kunna gå till affären och få sina pengar tillbaka... 30/03
Skicka en rättelse