Höstens hetaste potatis, #Modern Warfare 2, fortsätter att röra upp känslor, senast med ett DLC-paket med tre nya banor för förhållandevis dyra 107 kronor. Konkurrenten #Dice är smarta nog att dra fördel av situationen - samma dag som Modern Warfare 2-paketet landade släppte man två nya banor till #Battlefield: Bad Company 2, givetvis utan kostnad. Och enligt producent Patrick Bach kommer #Dice/#ea|EA hålla fast vid gratisstrategin för nya kartor.

- Vi vill inte ta betalt för våra banor, och vi insisterade till EA på att den här inställningen är avgörande för att hålla communityn nöjd och belåten, säger Patrick till Xbox World 360. Vi ägs visserligen av EA, men i mångt och mycket är vi Dice, fortsätter han.

Gratis och prisbelagda slagfält.

Bra för Battlefield-tillbedjare. Men några renrasiga filantroper är EA och Dice inte. Den förstnämnda förklarade nyligen sin 10-dollar-strategi, som handlar om att sälja mer material till släppta spel, även på begagnade sådana. Nya spel förses redan vid premiären med nedladdningsbart extramaterial; för spelköparen kan det ingå i köpet men om spelet säljs vidare måste den nya köparen plocka fram kreditkortet för att få tillgång till bonusmaterialet. Men det gäller alltså inte nya banor till Bad Company 2.

Ju mer PR och löften jag hör för BC2, desto mer längtar jag till BF3 :) BC2 var inte riktigt min grej även om jag fortsätter spela det med klanen, däremot har jag stora förhoppningar på ett nytt Battlefield 3. (Så länge de väljer att utveckla det till... 06/04 jag har inget problem med 15-40kr men inte ett öre mer för extra banor och då skall det vara ny producerade banor inte omgjorda banor som redan fanns eller funnits. detta är dock min åsikt. grattis e alltid gött men jag vet oxå villken tid det tar att... 04/04 Det är absolut ett av de trasigaste FPS'en som spelas idag. 04/04 Oj, oj... du kan inte ha spelat många online FPS om du tycker att BF:BC2 är ett av de mest trasiga online FPS du spelat... :O 03/04 Klart jag tar emot det som är gratis. Men jag har med all rätt att yttra mig om vad jag tycker. Jag säger det igen, detta var inte gratis. Dessa banor har jag betalat för med mina 449 kr som jag köpte spelet för. Banorna var redan på skivan från första... 03/04 Att gratis maps för FPS blivit så ovanligt så det blir nyhetsspektakel av det hela, tycker jag är rätt sorgligt i sig. Det var ju normen, tills Xbox Live kom... 03/04 själv vill jag se den kinesiska kärnkraftverksbanan från BF2. Den var riktigt häftig när man stormade ön med helikoptrar: ) 03/04 Gratis är gott, men kvalité är bättre. Ngt jag vill se är Karkand på BC2. Vore grymt coolt med alla hus i staden och ngn special edition på tickets där så man verkligen hinner förstöra allt. 03/04 Haha! Fy fan vilket mygel. De snackar om att de är goda utvecklare för att de ger ut "nya" kartor gratis. Det är ju gamla kartor som vi redan betalat för redan från början när vi köpte spelet. Nu klappar de sig själva på bröstet och säger "VI ÄR DICE,... 03/04 Patetiskt att promota det som ett mappack , det är två gametypes som läggs till.. 02/04
Skicka en rättelse