#Ubisofts kontroversiella DRM-skydd har redan skrivits åtskilliga spaltmeter om, och problemen har varit många. Nu förklarar dock en talesman hos företaget att det "inte alls" är DRM-problem som gjort att #Splinter Cell: Conviction släpps två veckor senare till Windows än Xbox 360.

Anledningen till förseningen är att den extra tiden krävdes för finslipning och debug. Förseningen har inget att göra med DRM-skyddet.

Att försena Windows-släppen av multiformatspel börjar snarare bli mer regel än undantag, och många skulle antagligen hävda att det är för att hindra den enormt utbredda piratverksamheten som främst pc-formatet är drabbat av. Köper du Ubisofts förklaring, eller tror du att det kan ligga något annat bakom?

Ubisoft verkar inte lärt sig ett skatt efter Starforce, synd blir med andra ord att bojkotta även deras spel verkar det som. "Sen kan man ju diskutera om Prince of Persia var bra nog för konsumenterna över huvud taget. Som Stardock säger så är det försä... 05/04 DRM skyddet är ändå redan knäckt. Ryssarna Har knäckt DRm till Assassins creed genom att man gör Fake servers. Ubisoft = Fail. 05/04 Är det så svårt att vara ärlig i denna industri? Alla fattar ju att dom skjuter på PC reales pga att dom vill sälja mer till konsol. Kan dom inte bara säga det och sluta skjuta sig i foten med lögner? Jag tror dom flesta PC spelare skulle förstå, alla... 03/04 Jag förstår och håller med till viss del. Men vilken svensk gamer saknar en internetuppkoppling egentligen? Hellre krav på internetuppkoppling än sådana skydd som användes i t ex Hitman: Blood Money där spelet krävde att program som daemon tools var avi... 03/04 Fast till skillnad från hårdvaran känns internetkravet rätt onödigt. Lite som att kräva en ratt för ett FPS. Jag tror nog ingen känner sig lurad som de gjorde med Chaos Theory där få kände till Starforce, men det nya skyddet känns ändå som en dålig lösn... 03/04 BTW han sitter med även med AC2 och han kan spara... :$ 03/04 Ubisoft tappar förtroende snabbt bland PC spelare. Var ärliga Ubisoft - och lägg ner hela PC utvecklingen - ni vill ju ändå inte vara kvar där känns det som. Lämna över facklan till någon annan istället. 03/04 Jag bryr mig inte om varför Splinter Cell: Conviction försenas, ett bra spel är värt att vänta på. Det jag där emot tycker är jobbigt är att de sätter ett datum och sedan inte håller det. Var stenhårda med att inte sätta ett spikat datum och låt folk... 03/04 Lite synd. Hade tänkt att köpa det här tills jag fick veta att det skulle vara skyddat av deras DRM. Känns lite onödigt att köpa en box bara för detta. Får helt enkelt hoppas på att det släpps till PS3 någon gång. 03/04 Japp visst och hur mycket tjänar du som jobbar för Ubisoft? Det där lät inte alls inövat eller så!. 03/04
Skicka en rättelse