#Blur kommer gå in i öppen beta för Xbox 360-användare från och med nästa vecka. Det meddelar Lead Designer Gareth Wilson på #Bizarre Creations till Kotakus podcast. Anledningen till att det släpps till alla är enligt Gareth att de kort och gott fick slut på beta-koder, och därför planerar de en öppen beta från och med den 6 april.

Men varför finns inte betan till Windows och Playstation 3? Gareth ger svar på tal:

Varför kom det inte till PS3:n? Helt enkelt för att när vi håller i en beta så är det svårt nog att försöka få ut en beta som inte kraschar var femte minut samtidigt som vi försöker färdigställa ett fullt spel. Att försöka göra det på flera plattformar samtidigt, det vill säga försöka hålla i ett betatest till PS3, Xbox och PC samtidigt, det är helt enkelt inte möjligt.

Han fortsätter med att det vart distraherande nog att göra det på en plattform och tillägger att de enligt honom själviskt nog ansåg sig få in all information inför släppet som de behöver. Det vill säga hur spelare använder bilar, power-ups och vilka nivåer som spelas på. Anledningen att det blev just Xbox 360 var att det helt enkelt finns flest spelare på #Microsofts onlinenätverk.

Blur väntas ut på butikshyllor den 28 maj till Playstation 3, Windows och Xbox 360 och medan du väntar kan du för allt i världen spana in vår förhandstitt.

Skicka en rättelse