I en CVG-intervju säger spelhuset #Ninja Theorys (#Heavenly Sword) Tameem Antoniades att dagens konsoler helt enkelt inte är kraftfulla nog att visa upp riktigt bra 3D.

Problemet är att, för att göra ordentlig 3D, behöver du rendera 60 bilder per sekund, per öga. Och åtminstone 720p-upplösning per öga. Så i praktiken handlar det om 1080p-renderingar i 120 bilder per sekund, och den nuvarande [konsol]generationen kan endast visa upp ytterst rudimentär grafik under de förhållandena.

Uttalandet lär säkert inte falla i god jord hos framförallt #Sony, som hittills varit det företag som visat sig mest engagerade i den nya tekniken. De tänker släppa lös sin 3D-teknik till Playstation 3 senare i år, men enligt Antoniades lär det dröja till nästa konsolgeneration innan vi får äkta 3D-grafik i stil med biofilmen Avatar.

Teknologin är begränsad nu, så du kommer inte kunna spela grejer som ser ut som Avatar - filmen - i 3D. Varje [konsol]generation måste bli åtminstone fem till tio gånger mer kraftfullare än den senaste, så jag tror vi kommer dit under nästa generation. Jag tror det kommer bli helt revolutionerande för spelvärlden.

Är du intresserad av 3D i dina spel, eller funkar den traditionella grafikstilen gott nog?

På bild: 3D-filmen Avatar - grafik vi inte lär få se än på ett tag i spelvärlden, enligt Tameem Antoniades.

ALLTID är trots allt väldigt fel att säga. Själv tycker jag faktiskt det är väldigt SÄLLAN som jag har uppskattat filmerna mer på bio. Men jag antar att de flesta är mer kräsna jämfört med mig... jag tycker ju t.ex. att bluray jämfört med dvd är nonsens... 08/04 Alltså, antingen är du riktigt dålig på att berätta/förklara vad du pratar om. eller så har du ingen aning om vad du pratar om. och jag tror personligen på det sista. Jag tror 3d kommer fungera bra framöver. och jag tror att vi kommer gå omkring med gla... 06/04 VA??? Kan inte vara sant! Jag som trodde att 3D-möjligheterna var oändliga på min dyra PS3a!! Fan jag hatar SONY och kommer aldrig mer köpa en produkt från de!!!!!! 06/04 Det ska gå alldeles utmärkt med en vanlig HDMI-kabel. Alla har datorer hemma och de allra flesta grafikkort som sålts de senaste 2-3 åren kan skicka en bild med tillräckligt hög frekvens till TV för att de ska vara "3d-ready". 06/04 klart det är gammal teknik, konsolerna är väl från 2006? 06/04 Jag tyckte Avatar var en häftig upplevelse eftersom 3D-biten ändå är så pass bra gjord. Filmen hade nog varit ganska cool även i 2D, även fast handlingen var äckligt förutsägbar. Världen var tuff i alla fall. Dock är jag ganska skeptisk mot 3D, jag före... 06/04 Hoppas verkligen alla konsoller har fullt stöd för 1080p och 120fps i nästa generation. mumma de skulle vara! :) 06/04 Ma Fr0gg0, ngaru kä terkup fa tsahaylu serihu Nantang txìm. 05/04 När hjärnan tolkar en 2-dimensionell bild, så vet den instinktivt att bilden inte har något djup. Hjärnan korrigerar därför detta själv och skapar "upplevelser" av storlek och djup. När hjärnan ombeds att tolka en 3-dimensionell "bild" så fungerar inte... 05/04 Folk är alltid neggo, spelar ingen roll hur långt ny teknik kommit, den är ändå aldrig bra nog. folk förväntar sig tekniska hopp som inte är möjliga, som om den första 3d:n hemma i större skala skulle vara holografiska displayer eller ngt. *suck* 05/04
Skicka en rättelse