I en MCV-artikel avslöjas det smått bisarra faktumet att enbart #Grand Theft Auto: Chinatown Wars står för hälften av all spelförsäljning för Mature-märkta titlar till Nintendo DS i Nordamerika. Detta säger åtminstone #Take-Two-chefen Ben Feder, som också påpekar att titeln trots detta inte levde upp till förväntningarna rent försäljningsmässigt.

Vid februari 2010 så stod Chinatown Wars-försäljningen i Nordamerika för nästan 50 procent av den totala spelförsäljningen av alla M-märkta DS-titlar i konsolens historia. Vad som gör detta än mer förvånande är att det inte så mycket handlar om astronomiska Chinatown Wars-försäljningssiffror, utan mer om att det är en total avsaknad av M-märkt konkurrens på plattformen. Enligt ESRB:s databas finns det bara åtta andra M-märkta DS-spel just nu hos återförsäljarna: Shin Megami Tensei: Strange Journey, Crime Scene, C.O.R.E., Theresia, Ultimate Mortal Kombat, Dementium: The Ward, Touch the Dead och Resident Evil: Deadly Silence. Så dessa åtta spel tillsammans står för nästan samma totala försäljning som endast Chinatown Wars.

Anledningen till att GTA DS inte sålde som förväntat handlar helt enkelt, enligt Feder, om att det inte finns något sug efter vuxenspel till DS-plattformen. Han klankar också ned på piraterna, som han hävdar stulit många gratisexemplar av titeln.

Vi har tidigare täckt in den svaga GTA DS-försäljningen här. Undertecknad recenserade också spelet för ganska så exakt ett år sedan. Jag tyckte det var väldigt tre av fem, och det gav ni mig gott om skit för. Brr.

heter väll ändå inte GTA DS som rubriken säger.... Grand Theft Auto: Chinatown Wars 09/04 När det typ är det enda spelet i den åldersgruppen är det väl inte så så konstigt? Sen att det säljer dåligt kan ju bero på att det är ett rätt trist spel med. Har iPhone-varianten och det har då inte imponerat på mig. 05/04 Där ser man, trodde DS var lite udda. :) 05/04 Om du läser hela artikeln finns svaret :P 05/04 Kina .. tihiii. Men asså är det konstigt att de får 50% av mature-försäljningen. Hur många fler spel i samma kategori finns för DS? 05/04 Nu vågar jag inte länka det här, för då kommer väl nån sur mod och varnar mig, men man kan köpa "chipkort" till DS från kina för typ 100 spänn. I dessa trycker man in MicroSD-kort som man har lagt in spel på. Så jag skulle säga att det är betydligt lätt... 05/04 Piratkopiering till DS är extremt lätt och väldigt vanligt bland DS spelare... 05/04 Jag skulle knappast våga spekulera i vilket format som är mest drabbat av piratkopieringen av DS och PSP. Men klart är ju att båda konsolerna förlorar en viss del på det. Vore intressant att se siffror på hur pass omfattande piratkopierandet till de bär... 05/04 Piratkopieringen till DS är mins lika stor eller större än vad den är till psp. 05/04 Kan man piratkopiera DS-spel? Känns faktiskt lite udda, inget man hört om i såna fall, PSP kan jag dock förstå att han lackar på. Vuxenpubliken på bärbart har väl oftast PSP, men samtidigt så är ju piratkopieringen på PSP väldigt utbrett. 05/04
Skicka en rättelse