Efter sex års utveckling är en första skarp version av #OpenTTD äntligen färdig. Projektet började som en modifikation av #Transport Tycoon Deluxe och under utvecklingens gång har det förvandlats till en fristående open source-version av spelet (du behöver alltså inte ha originalet).

OpenTTD handlar liksom förebilden om att bygga och förvalta transportsystem, och målet med nyversionen är att göra en modern version med avsevärt större kartor, multiplayer och tonvis med förbättringar. OpenTTD 1.0.0 finns tillgänglig för en mängd operativsystem, exempelvis Windows (från 95 och framåt), Solaris, Linux (men inte Mac OS X).

Tack till tfp för detta #nyhetstips!
Jag gav det en chans till idag när jag inte var dödstrött. Och då vart det genast roligare. Lite tråkig AI dock. Som bygger 200 bussar mellan två stationer =). Och som bieffekt blockerar mina tappra försök att tjäna stålar 08/04 Laddade hem källkoden och kompilerade det på min Mac, funkade utmärkt. Så här ska spelas :) 07/04 Du får tooltip genom att hålla inne höger musknapp, precis som orginalet, har jag för mig :) Ge det en chans, det är fortfarande kul och spela! 07/04 Enda spelet som jag spelat med jämna mellanrum, på PC. Fortfarande lika kul att spela :D Ska bli kul att se alternativa grafiken. När jag spelade senast så var det bara i utvecklingsfasen. 07/04 Klockrent, ja minns när originalet släpptes och man imponerades av den detaljerade grafiken. Nu en evighet senare (i spelvärlden) så är det fortfarande minst lika kul och den numera rätt utdaterade grafiken bidrar nog till stor del. 07/04 Detta är det enda spelet jag återkommer till med jämna mellanrum. Fantastiskt bra spel och nu ännu bättre med OTTD 07/04 Ett helt underbart spel! Pratade om detta med min frus lillebror så sent som i fredags och konstaterade att det var ett grymt bra spel. Detta ska jag absolut tanka hem! AWSOME! 07/04 För mig så var det bättre att ha nostalgiska minnen av det ist för att testa det igen. Var bara rörigt, nuförtiden är man ju bortskämd med tooltips på knapparna.. Lyckades köpa nån truck efter 20 min. 10 minuter senare kunde jag ge order, Men då hade... 07/04 I'm in love :heart: Jag tror jag ägde originalet eller så lånade jag det, kommer inte ihåg -_- Men det låg på en eller två disketter i alla fall. Jag vart dock tvungen att köpa "Chris Sawyer's Locomotion" när han släppte det. Inget fel på det alls =')... 07/04 ett av de absolut bästa pc-spelen genom tiderna! 07/04
Skicka en rättelse