I en intervju med japanska spelmagasinet Famitsu (översatt av 1up) säger förre detta #Tecmo-bossen Tomonobu Itagaki att han "gjort lite vad han velat" under de två år som gått sedan han lämnade sitt förra spelhus. Hos Tecmo gjorde Itagaki bland annat Ninja Gaiden och Dead or Alive.

Jag spenderade dagarna med att göra vad helst jag ville, efterforskandes vilken slags teknologi jag ville, spelade spel som ådrog sig mitt intresse... till exempel så spelade jag Dragon Quest IX i cirka 400 timmar.

Numera är Itagaki chef för färska spelstudion #Valhalla Game Studios. Enligt Itagaki, som alltid är stor i munnen, kommer studions första spel göra att Valhalla-studion "förtjänar sin plats i historien", och vi hade förstås inte heller räknat med något annat. Förväntningarna är att titeln ska sälja omkring fyra miljoner, och mycket hänger antagligen på hur pass verklighetstrogen bröstfysiken blir. Men innan spelet släpps har Itagaki annat för sig - modelltåg!

Jag planerar att hyra ut lite utrymme och bygga en sjukt stor tåg-layout, sju meter eller så i längd. Jag har några professionella inom det fältet i min bekantskapskrets, så jag funderar på att bygga något riktigt ordentligt tillsammans med dem och låta folk komma förbi och ha kul med resultatet. Det blir en business, men jag skulle göra det gratis för barnen - ungar är ganska hårdhänta med modelltåg, men jag får helt enkelt leva med det.

Skicka en rättelse