En filmatisering av #Bungies #Halo-spel har varit på bordet under många år. Från början rapporterades det att Peter Jackson (Bad Taste, Sagan om Ringen) och hans produktionsbolag Wingnut Films skulle ta sig för projektet, med det gick inte riktigt som planerat.

Frank O'Connor hos 343 Industries, ett företag vars hela verksamhet går ut på att utveckla Halo-franschisen, gav dock nya besked under MI6-konferansen i San Francisco förra veckan:

Vi kommer att göra en film när tiden är inne. Vi äger immaterialrätten. Om vi vill göra en film så kommer omfattningen av alla andra saker som vi gör att förändras dramatiskt. Vi tjänar tiotals och åter tiotals miljoner dollar på accessoarer, leksaker, kläder, musik och förlagsverksamhet. Om vi gör en film kommer allt det att växa exponentiellt. Vi har några siffror på hur det skulle se ut om vi gör en film, men det förändrar allt. Det förändrar även vår målgrupp och åldersdemografi.

Uttalandet lär knappast orsaka några skrynkliga pannor, men nu har vi det i vilket fall svart på vitt: det kommer en Halo film. Frågan är bara när och vem som till sist slår sig ner i regissörsstolen.

Skicka en rättelse