Reuters rapporterar att #Metal Gear Solid-pappa Hideo Kojima haft en del uppseendeväckande tankar att dela med sig av nyligen, på en presskonferens i Japan angående det japanska släppdatumet för #Metal Gear Solid: Peace Walker. Under presskonferensen sa Kojima att han tror framtidens spel kommer att spelas via "nätverk", och inte dedikerade spelkonsoler.

I den nära framtiden kommer vi få spel som inte är beroende av någon plattform. Spelare bör ha möjligheten att ta med sig spelupplevelsen med sig till sina vardagsrum, on the go, när de reser - var de än är och när de än vill spela. Det blir samma mjukvara och samma upplevelse.

Det Kojima talar om är nätverk dit spelarna kan koppla upp sig mot för att spela spel, och paralleller går såklart att dra till både Onlive och Gaikai som experimenterar med just detta. Tror du att konsolerna kommer konkurreras ut i framtiden, eller är Kojima helt ute och dillar?

http://media.giantbomb.com/uploads/0/6430/1103530-itrollu_super.png Om vi bortser från trollet ovan, klart det är framtiden, när man tänker efter känns det ju befängt att man köper hem hårdvara för att spela spel. I framtiden kommer man bara köpa en trå... 11/04 Den där Kojima verkar vara någon form av pajas... Så här är det: Framtiden=PC-Gaming. 11/04 Haha det har jag ju inte ens påstått. Men dock tycker jag att Aldrig låter väldigt fel. Tror ej att Sony sitter i sitt feta kontor och en dag bara bestämmer "Nu gör vi en hårdvara med ditten och datten funktionen". Ingen vettig hårvaru-utvecklare skiter... 11/04 Den som lever får se. :D 10/04 Jag tror inte Kojima har alla popcorn i skålen..... 10/04 Jag säger bara en sak. Japaner Japaner Japaner...... 10/04 Snarare tvärtom. Det är ju speltillverkarna som måste anpassa sig till dagens standard. Skulle dom göra som dom ville med crysis motorn till exempel så skulle ju inga av våra datorer klara det särskilt bra. Dom måste ju optimera spelen för 100-tals olik... 10/04 Jag kommer krampaktigt hålla kvar i mitt SNES den dag de kommer för att skicka mig till äldreboendet. MrStalker: Tycker det är lustigt hur alla pekar på att saker och ting inte fungerar för hardcore-spelande samtidigt som man kan sitta i Stockholm och... 10/04 Nej. Anledningen till att jag spelar på konsol är för att jag har inget intresse av datorer alls. När jag köper en konsol vet jag att jag kommer att ha underhållning minst 5 år framöver. Utan att behöva byta några minnen, hårddiskar, grafikkort eller... 10/04 om det kommer hända så tror jag det är störst chans att det sker i japan eller dyl. 10/04
Skicka en rättelse