I en Gamepro-artikel avslöjar #Splinter Cell: Convictions creative director, Maxime Beland, att spelet kunde ha blivit betydligt mer annorlunda än det blev i slutändan.

Ursprungsidén med Conviction var att göra ett anti-Splinter Cell-spel. Det var superintressant och det fanns många Bourne Identity-influenser, men projektet innebar väldigt många risker. Att ta en känd serie med vissa kärnvärden och förväntningar och säga att du ska göra en 180-graders på det är väldigt, väldigt riskfyllt. Om du gör ett Splinter Cell-spel så måste du bygga på kärnvärdena.

Med ovanstående menar Beland att spelet någonstans i utvecklingsprocessen sakta började återvända till seriens rötter, och de mer traditionella stealth-momenten och de coola prylarna återintroducerades. Huruvida detta var ett vettigt beslut eller om serien hade mått bra av lite mer nytänk återstår att se - på torsdag släpps Xbox 360-versionen lös. En Windows-version är att vänta senare under sommaren, men Playstation 3 får av någon anledning inte vara med och smyga alls.

Gillade demot mycket men jag tyckte att det var lite för simpelt att döda sina fiender till exempel att man kunde göra "Mark and execute" det blev nästan lite tråkigt men jag gillar dock att man är mycket smidigare och kan ta skydd bakom en vägg mycket... 13/04 Så Conviction är som dom förra Splinter Cell spelen. Lustigt, då det var inte den känslan jag fick av demot. Health regen, unlimited ammo, spray 'n pray gameplay m.m. Klarade av demot på svåraste genom att storma fienden utan att ta nån skada. Hade man... 12/04 Men dofilus är du på riktigt eller? Nya R6 serien är totalt värdelös , de gamla spelen är ungefär 1000ggr mer realistiska , och trovärdiga. Det samma gäller för nya Splinter Cell som också är totalt orealistiskt och casualiserat jämfört med tex Chaos... 12/04 Hahaha:up: 12/04 Är det någon som spelar splintercell? Tacka vet jag Colin mcrae dirt 2 12/04 Ja de flest vet det iallafall. 12/04 ...För alla vet ju att Max Payne 3 kommer vara dåligt?!! ^^... 12/04 Conviction är underhållande, det har inte samma känsla som tidigare spel, känns smutsigare på något sätt, mer öppet rått våld kul helt enkelt Jag ger det en 4 av 5 12/04 Håller med. De gamla Splinter Cell-spelen, och särskilt Chaos Theory, kommer jag alltid minnas med värme, men ännu ett spel med exakt samma gameplay hade faktiskt känts som en tråkig upprepning. En spelserie behöver faktiskt förnya sig då och då, ta in... 12/04 seriöst? sitter ni här och påstår att de senaste R6 spelen har blivit mer taktiska? och bättre? ibland skrämmer ni mig... 12/04
Skicka en rättelse