Amerikansk tv-publik fick igår ett tydligt kvitto på att spel blivit ett lika relevant populärkulturellt fenomen som musik och film. I det senaste avsnittet av Fox kultförklarade tillika tecknade komediserie Family Guy skaffar Peter Griffin nämligen en Xbox 360 och actionsuccén #Modern Warfare 2 gör ett litet gästspel. Avsnittets synopsis gör gällande att Quahog, staden där familjen Griffin bor, är på väg att gå under och alla invånare försöker göra det mesta av tiden som återstår. Till synes fördriver Peter tiden med onlinestrider.

I skrivande stund har vi inte klippet i filmarkivet men amerikanska medier har bland annat uppmärksammat att det är utvecklaren #Infinity Wards kreativa strateg Robert Bowling som under ett par sekunder skymtar förbi i en intensiv dust med familjen Griffins överhuvud. Om detta twittrar Robert friskt. Någon har dessutom lyckats få fram Peters Xbox-alias ur videon vilket kan beskådas genom att logga in på den amerikanska Live-sajten nedan.

Klippet är i bästa fall småkul men det är avgjort bra PR. Det är i skrivande stund oklart när avsnittet visas i svensk TV men scener ur avsnittet ifråga finns att se via länken här under.

Skicka en rättelse