Det har skrivits åtskilliga spaltmeter om Jason Wests och Vincent Zampellas gemensamma dust med utgivaren #Activision under de gångna veckorna. De före detta cheferna på #Infinity Ward, utvecklaren bakom den enorma kassasuccén #Modern Warfare 2, fick i början av mars i år sparken i en av senare års mest uppmärksammade skandaler inom spelbranschen.

Orsaken till bråket mellan Infinitys tidigare bossar och Activision har officiellt sett inte varit känd men i takt med att den rättsliga process som uppstått skridit allt längre har mer och mer information nått allmänhetens öron. Sedan tidigare vet vi att Zampella och West krävt rättigheter till #Modern Warfare-delen av #Call of Duty-franchisen, medan Activisions ledning hävdar att motparterna "begått tjänstefel och gjort sig skyldiga till olydnad".

Nu får vi se på händelsen i nytt ljus i och med att de sparkade cheferna tillkännagivit att de startat en ny studio kallad #Respawn Entertainment. Utvecklarna låter via ett pressmeddelande klargöra att det nya företaget arbetar självständigt, samtidigt som det ingått ett distributionssamarbete med Activisions konkurrent EA. Av informationen som nått oss att döma kommer de inte att jobba på #Medal of Honor-serien utan på ett helt nytt, ännu ej namngivet projekt. Ett som är säkert är i alla fall att vi inte sett det sista av den här cirkusen.

Ovan: till höger i bild syns Vincent Zampella, till vänster är Jason West. Mannen i mitten är den före detta studiochefen Grant Collier som lämnade utvecklaren redan efter arbetet med Call of Duty 4. Tillsammans grundade de Infinity Ward.

Intressant, det visste jag inte. Ryktas även att han skall ha börjat jobba med serier i någon form men kan inte hänvisa till någon källa. Hela den här cirkusen är verkligen sjuk. Grant Collier skjutsade mig till en GameStop i LA för ett par år sedan i... 15/04 Håller med till fullo , förtuom att det moderna Cod varianterna var de bättre. Visserligen sålde de bättre men det är ju för att alla p12 kan relatera till en AK47 och inte ens fattar vad en Thompson eller Kar98k är för något. Cod1, Cod2 det var skill... 14/04 Okej? Dum eller? Sätt dig i deras skor. Dem lämnade sitt tidigare företag, 2015, efter att ha gjort Medal of Honor eftersom dem tvingades av EA att bli låsta till att fortsätta göra spel i samma IP. Efteråt så startade dem Infinity Ward hos Activision... 13/04 haha, innehållsfattig kan knappast beskriva det där. 13/04 Collier har gått under jorden , han är inte kvar på Acitivision heller. Han lämnade Activision strax efter att han rekryterat JD_2020 i början av 2008 som är Treyarchs community manager. Så vitt jag vet, så vet ingen direkt "officiellt" vart han är elle... 13/04 Eh? Activision gjorde helt rätt som sparkade desas två jönsar. Dom var inte lojala mot företaget & är man inte det så är det kicken som gäller. Kan även nämnas att dessa två jönsar försenade förproduktionen till Modern Warfare 3. 13/04 Modern warfare 1 hade sjukt mycket bättre multi gameplay än Modern warfare 2 -_- 13/04 Hoppas dom gör nåt bra och nytt. Inga mer WW2-shoters eller call of duty-mjölkningar. :). 13/04 Mahaha. Made my day. 12/04 Gick rykten om att dom hade åkt till EA och förhandlat när dom fortfarande var anställda. Har ingen länk just nu men tror det var på gamasutra jag läste det. 12/04
Skicka en rättelse