Spekulationsdags: Francis Ford Coppolas hårt hyllade Vietnamfilm Apocalypse Now kan vara på väg att bli spel. #Killspace Entertainment, en fram tills nu hyfsat okänd studio i Kalifornien, har enligt ett dokument hos DDM två spel på gång: ett nytt varumärke för en stor förläggare och ett licensprojekt, det uppger Joystiq. Och det visar sig att studion registrerat två domäner som kanske skvallrar om vad det rör sig om - ApocalypseNowGame.com och WarIsNotAGame.net, skriver Supererogatory.

Killspace ska ha varit igång i ungefär ett års tid och en Linkedin-sökning visar att man plockat personal från bland annat #Obsidian, #Pandemic, #Red 5 och #EA Los Angeles. Joystiq fyller på gissningsleken med uppgifter om att spelet (eller spelen) är på gång till pc, Xbox 360 och PS3, och att det rör sig om action i första- och tredjepersonsvy. Men än så länge handlar allt ovan om obekräftade uppgifter, så möblera inte om inköpslistan för spel riktigt än.

Filmen Apocalypse Now släpptes 1979 och betraktas i dag som en klassiker. Den utspelas under Vietnamkriget där den amerikanske kaptenen Willard (spelas av Martin Sheen) får i uppdrag att avrätta en överste Kurtz (Marlon Brando) eftersom han enligt militären blivit galen. Filmen är löst baserad på romanen "Mörkrets hjärta" från förra sekelskiftet och inspelningen plågades av fler bekymmer och förseningar än vad de flesta spelutvecklare ens varit i närheten av (#med vissa undantag).

Vi väntar med spänning på officiella besked om spelet. Och, om det blir verklighet, ett filmlicensspel som kan sammanfattas med andra ord än "The horror...! The horror...!"

Skicka en rättelse