När #Gears of War 3 landar om ganska exakt ett år finns möjlighet för fyra personer att med gemensamma ansträngningar kriga ner motståndet. #Epics Cliff Blezinski skriver med mindre än 141 tecken att spelet innehåller en storydriven kampanj för just fyra personer, vilket är det dubbla antalet jämfört med #ettan och #tvåan.

När vi ändå är inne på Gears 3: i en intervju med Meristation berättar Blezinski att storyn skrivs av den brittiska sci-fi-författaren Karen Traviss. På meritlistan har hon ett antal böcker som kretsar kring kända kulturfenomen, exempelvis två böcker om just Gears of War och därtill ett gäng om Star Wars.

- Hon är väldigt, väldigt duktig på att ta sig in i de här karaktärernas huvuden utifrån en romanförfattares perspektiv, säger Blezinski. Hon förstår verkligen vilka de är, och hon kommer göra ett riktigt bra jobb med att blåsa liv i dessa och framtida karaktärer.

Medan du och dina skjutglada polare inväntar resultatet av hennes och Epics ansträngningar tar ni ytterligare en titt på gårdagens premiärtrailer.

Skicka en rättelse