#Blizzard Entertainment och #Activision kommer anpassa försäljningsmodellen för #StarCraft 2 beroende på vilket område det är fråga om. IncGamers har fått nys om att nämnda spel anpassas i Ryssland till att innefatta månadskostnad. Spelet i sig kommer däremot säljas för en bra mycket billigare peng och i två upplagor. Antingen en DVD-version för 999 rubler (cirka 240 svenska kronor) där ett års multiplayer ingår eller en jewel case-upplaga för ungefär halva det priset - men istället med endast 120 dagars multiplayer.

Efter att ingångsperioden med flerspelartiden är över så kommer det istället bli en månadskostnad på ungefär 100 rubler (cirka 24 kronor) i månaden. Med detta alternativ kommer ryssarna endast kunna spela med andra ryssar - om man inte betalar för en uppgradering som än så länge inte fått något pris (även om en siffra "greppad ur luften" sägs vara 30 euro). Nämnda uppgradering skulle även göra flerspelarläget fritt att spela för köparen.

I slutändan blir priset i Ryssland lite lägre om de vill spela med alla andra, alternativt initialt mycket lägre om de bara vill spela med andra ryssar och under en begränsad tid. Hade en liknande deal i Sverige (om man höjer priset till nivån vi har nu) varit aktuell för dig?

Uppdatering/Klargörande: De kan även köpa spelets vanliga europeiska version digitalt, eller importera för den delen om de så vill, även om det blir billigare att köpa de billiga utgåvorna plus uppgraderingen. Anledningen är att även låta personer med mindre pengar tillskanska sig titeln.

Skönt om man slipper spela mot ryssar hela tiden som i MW2. 15/04 In Sovjet Russia Starcraft 2 Plays You! 14/04 Hrm... för att fler ska prova? Visst, men framförallt för att hantera storskalig piratkopiering. 14/04 Efter klargörandet om att den vanliga versionen även finns tycker jag det låter chysst. De som inte har mkt pengar men vill spela kan fortfarande göra det :P 14/04 Av samma anledning har de flesta spel helt annorlund betalningsmodeller i Asien. Många spel är nära på gratis att införskaffa och istället dras det in pengar via micro-payments eller månadskostnader. Tro det eller ej men det finns faktiskt folk som är... 14/04 Alltså, i Ryssland är det svårt att hitta spel som INTE är piratkopierade. Ofta kostar kopiorna motsvarande 10 spänn på DVD/CD och då är spelet fullt översatt på ryska, något som orginalet kanske inte är. Priset för licensierade spel (orginalspel) kan... 14/04 Ja jag klagar inte, ryssar är ju mer hatade än 12åriga svenskar i spelvärlden. Blizzard har fattat det, i WoW fick dom ju tillslut egna servrar mm, folk var rätt trött på att dom tog över hela servrar. Nog för att andra länder gjort samma sak, men just... 14/04 Ni e lite trångsynta ^^ Ingen vill ju lira me ryssar. Dem får spela med varandra än vart de lirar, så rent tekniskt sett så e du ju bra! då samlas ju alla ryssar o resten av europa slipper dem :D :D :D Aka - Win Win situation ;) 14/04 Som sagt, tänk lite mer på ett långsiktigt plan. Detta är en tendens nu att etablera månadskostnad för samtliga spel i framtiden. Det har exempelvis snackats om att nästa call of duty ska ha en månadskostnad. Erbjudandet gällande star craft idag låter... 14/04 Du lär ju inte vara en av de tänkande människorna iallafall. Du lär ha en skruv lös. Det kommer kosta mindre att köpa spelet med månadskost alternativet om du inte sitter i mer än 1 år och betalar på internet, vilket inte många gör. De som vet att de... 14/04
Skicka en rättelse