Det blir Uppsalabaserade #The Darkness-utvecklaren #Starbreeze som får uppgiften att återuppliva EA:s klassiska spelserie #Syndicate. Det har länge ryktats om detta och idag bekräftades alltså uppgifterna av tre dokument som spelbloggaren superannuation hittat hos det amerikanska patentverket. Där presenteras ett avtal mellan EA och Starbreeze som handlar om ett projekt kallat just Syndicate, vilket gör att det nya spelet med viss reservation får ses som avtäckt från officiellt håll.

Det första #Syndicate släpptes 1993 och utvecklades av Peter Molyneux smått legendariska studio #Bullfrog. Vi väntar spänt på fler detaljer och håller tummarna för att en cyberpunkig överraskning är att vänta under E3-mässan i Los Angeles senare i år. Till dess.

Angaende diskussionen om Far Cry och varumarken. Har lite insikt i detta med tanke pa att jag jobbar pa Crytek...i England...sa det blir inga å, ä, ö. Crytek ville efter det forsta Far Cry gora saker lite annorlunda med en mojlig uppfoljare. Ubisoft och... 16/04 EA köpte Bullfrog 1995 och lär väl därmed ha fått rättigheterna till namnet också. Blir spännande att se vad det blir av det! Själv tyckte jag det var lite väl svårt när det begav sig, men coolt med miniguns och cyborgar :) 16/04 För att EA köpte upp Bullfrog kanske? Då brukar väl ändå varumärkena ingå i regel... beror väl på avtalet osv men i regel ingår det företags varumärken när d väljer att köpa upp hela företaget. EA har väl ändå blivit bättre på att släppa bra spel på sis... 15/04 Ja... så länge det inte blir en FPS... Det får gärna vara en tredjepersonsskjutare med lite Freedom Fighters (http://www.ioi.dk/games/freedomfighters.htm) kontroller för sina cyborgs. Bara de har kvar något som liknar uppgraderingssystemet och hela grej... 15/04 Hoppas verkligen att det blir troget originalet. Syndicate var ett av mina absoluta favoritspel på Amigan. Men det lär väl bli nån tredjepersonsskjutare med coversystem likt GOW. :( 15/04 haha jo det här spelet blir nog jättebra... Litar nog hellre på att 2K kommer kunna göra ett vettigt X-Com än att Starbreeze ska göra ett Syndicate. 15/04 Pretty please with sugar on top, please be good! Hoppas dom sätter originalet som mall när dom skapar sin vision av Syndicate. 15/04 Nu förstår jag inte riktigt vad du menar? Vad handlar diskussionen om då? Som jag sa så tar ofta utgivarna över ett varumärke i gengäld mot att de betalar för utveckling och marknadsföring. Det är ett extremt fåtal utvecklare som kan bekosta utvecklinge... 15/04 Syndicate Wars släpptes 1996, första spelet kom 1993. Själv kom jag aldrig in i Syndicate Wars, föredrar det första spelet mycket. Orginalet var ju redan en rejäl 'kiddie'-version, funktioner som det hade pratats om under utveckligen var helt bortblåsta... 15/04 Håller med dig... skulle vara kul om dom lyckades lika bra som med fallout, allt för många remakes har varit totalt skit :( 15/04
Skicka en rättelse